funk müziğin atası james brown’a odaklanan yeni bir belgesel yolda

funk müziğin atası james brown’a odaklanan yeni bir belgesel yolda


mick jagger ve questlove yapımcılığında


Daha önce birçok kez çeşitli filmlere ve belgesellere konu olan James Brown’ın hayatına ve müzik kariyerine odaklanacak bir belgesel daha geliyor.

Funk müziğin öncüsünün hayatını bir kez daha bizlerle buluşturacak James Brown: Say It Loud isimli belgesel serisi dört bölümden oluşacak. Emin ellerde olduğundan şüphe duymadığımız belgeselin yapımcı kadrosunda The Roots’un frontman’liğini paylaşan Questlove ve Black Thought ikilisiyle beraber The Rolling Stones efsanesi Mick Jagger yer alıyor. Belgesel için fazlasıyla heyecan duyan Jagger, sıkı hayranı olduğu Brown hakkında şu sözleri söylemiş: “Afroamerikan Sivil Hakları Hareketi’ne hayatını adayan Brown, muazzam bir sanatçıydı ve kariyerinin başından beri bana ilham kaynağı oldu. Brown’a her zaman büyük hayranlık duydum ve ondan çok şey öğrendim.”

James Brown: Say It Loud, sanatçının kariyerinin yanı sıra zorlu ve mücadele içinde geçen hayat hikayesini de izleyicilerle buluşturacak. Belgeselin 2023 yılı içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.