joker’ın devam filminin çekimleri 2023’te başlayacak diyorlar

joker’ın devam filminin çekimleri 2023’te başlayacak diyorlar


bu doru


2019’da vizyona girdiği andan beri ardı arkası kesilmeyen devam filmi dedikodularına maruz kalan Joker’dan bir dedikodu haberi daha var.

Günümüzün popüler ve tüketim kültürünü düşününce bu kadar “hype” yaratan ve gişede 1 milyar dolar gibi bir gelir elde eden bir filmin devam filminin gelmemesi pek olası görünmüyor. Fakat filmin yapımcı ve dağıtımcısı Warner Bros. tarafından Joker’ın vizyonunun üzerinden yaklaşık üç sene geçmiş olmasına rağmen devam filmiyle ilgili resmi bir duyuru henüz gelmiş değil. Yine de Joker’ın devamının geleceğine kesin gözüyle bakıyoruz. Filmin yönetmeni Todd Phillips’in avukatı Warren Dern, geçtiğimiz sene bir röportajda Phillips’in ikinci film için senaryo çalışmalarına başladığını ağzından kaçırmıştı. Buna ek olarak insanüstü Joker performansıyla ilk Oscar’ını kazanan Joaquin Phoenix de yakın zamanda verdiği bir röportajda Joker’in devam filmine sıcak baktığını duyurmuştu.

Bugün gelen dedikodu ise kaynağı pek sağlam olmasa da duymaya değer nitelikte. Heroic Hollywood sitesinin haberine göre Warner Bros., filmin senaryosunun ilk taslağına ulaşmış. WB çalışanlarından birinin sızdırdığı bu dedikoduya göre Joker’ın devam filminin çekimleri önümüzdeki sene başlayacakmış.

Bu dedikodulara güvenmememiz için pek de sebep yok aslında. Gişede bu kadar başarı yakalayan bir filmin devamının duyurulması için geç bile kalındı hatta. Olası Joker devam filmi şimdilik bir köşede dursun, biz 4 Mart’ta vizyona girecek Robert Pattinson’lı The Batman’i beklemeye devam edelim.