kanye west belgeseli yolda, fragmanı burada

kanye west belgeseli yolda, fragmanı burada


jeen-yuhs: a kanye trilogy


“Deli mi, dahi mi?” sorusuna çağımızda en çok maruz kalan sanatçılardan Kanye West’e odaklanan jeen-yuhs: A Kanye Trilogy belgeseli 16 Şubat tarihinde ilk bölümüyle Netflix’in yolunu tutuyor. Belgeselden bir fragman daha yayınlandı.

Biz deli mi, dahi mi bilemiyoruz fakat bildiğiniz üzere Kanye kendisini senelerdir bir dahi olarak tanımlamaktan hiç de çekinmiyor. Hem geçtiğimiz senelerde boşandığı Kim Kardashian ile olan evliliğiyle hem de yeni gözdesi Julia Fox ile yaşadığı enteresan ötesi ilişkisiyle sık sık magazin sayfalarına da konu olan Ye’ye odaklanan belgesel, ismiyle de sanatçının dehasına ufak bir kelime oyunuyla atıfta bulunuyor. 20 yıldan fazla bir süredir çekimleri yapılan jeen-yuhs’ta West’in hem bahsi geçen ilişkileri hem de kariyerindeki yükselişi ekranlara gelecek.

Bu sene pandemi sebebiyle yine sanal ortamlarda gerçekleşen Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapan belgeselin yönetmenliğini daha önce de Kanye’yle beraber çalışan Clarence “Coodie” Simmons ve Chike Ozah ikilisi paylaşıyor. Üç bölümlük jeen-yuhs: A Kanye Trilogy ilk bölümüyle 16 Şubat’ta Netflix’te. Belgeselin yeni fragmanıysa hemen aşağıda. West’in Donda albümünü ikileyecek Donda 2 ise 2.22.22‘de yayında.