kötü şöhretli milyarder elizabeth holmes’a odaklanan diziden fragman var

kötü şöhretli milyarder elizabeth holmes’a odaklanan diziden fragman var


the dropout


Bir sene arayla Forbes’ta önce Dünyanın En Genç Kadın Milyarderi ve Dünyanın En Çok Hayal Kırıklığına Uğratan Liderleri’nden olan Elizabeth Holmes’u hatırladınız mı? Dolandırıcılığıyla nam salan Holmes’un filmlik hayat hikayesi için yakın zamanda iki farklı proje için çalışmalar başlamıştı. Bu projelerden ilki, The Dropout isimli diziden bir fragman yayınlandı.

Silikon Vadisi gençlerinin mabedi Stanford Üniversitesi’ni yarıda bıraktıktan sonra kan testlerini kolaylaştırıp devrim niteliğinde bir buluşa imza attığını iddia eden ve bu sayede yatırımcılardan para toplayıp dokuz milyar dolar gibi bir değere ulaşan Theranos şirketinin kurucusu olan Holmes, kısmen kişisel bağlantıları sayesinde şirketine bir güvenilirlik kazandırmasına rağmen aslında hiçbir zaman bu devrim niteliğindeki buluşa imza atmamıştı. Yatırımcıların Holmes’a olan güveniyle gelişen olaylar ve bu olayların ardından başlayan yargı süreci The Dropout ile ekranlara gelecek.

Taylor Dunn, Rebecca Jarvis ve Victoria Thompson’ın yaratıcılığını üstlendiği dizide Elizabeth Holmes’u Mamma Mia!’nın yıldızı Amanda Seyfried, Holmes’un suç ortağı Sunny Balwani’yi ise Naveen Andrews canlandıracak. Dizinin kadrosunda yer alan diğer isimlerse şöyle: William H. Macy, Laurie Metcalf, Elizabeth Marvel, Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Stephen Fry. Michael Gill, Michael Ironside, Bill Irwin ve Josh Pais.

Aynı konuyu işleyecek diğer yapım ise Apple TV+’tan geliyor. Don’t Look Up yönetmeni Adam McKay’in kamera arkasına geçtiği Bad Blood isimli filmde Holmes’u Jennifer Lawrence canlandıracak.

The Dropout, 3 Mart tarihinde Hulu’da, fragmanı ise aşağıda.