metallica gitaristi kirk hammett’ın ilk solo kısa çaları 23 nisan’da yayında

metallica gitaristi kirk hammett’ın ilk solo kısa çaları 23 nisan’da yayında


portals


Metallica’nın gitarlardan sorumlu bakanı Kirk Hammett, gruptan ayrı gayrı çalıştığı ilk solo işini duyurdu. Hammett’ın dört parçalık kısa çaları Portals, 23 Nisan’da dijital platformlara geliyor.

Çiçeği burnunda solo kariyeri için fazlasıyla heyecan duyan Hammett, Portals’ın içeriği hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Los Angeles, Paris ve Oahu da dahil çeşitli lokasyonlarda kaydedilen Portals, sayısız müzikal ve ruhani varış noktalarına kapıyı aralayan bir çeşit derleme niteliğindeymiş. Müzikal ve metafiziksel yolculukların sonucu olarak ortaya çıktığı belirtilen kısa çalar hakkında Hammett, “Bu müzik, ‘işitsel-sinema’ olarak tanımlayabileceğim bir yaklaşımla yaratıldı. Kafanızda kurguladığınız filmin soundtrack’i gibi bir şey.” açıklamalarında bulundu.

Bu tanımlamaların üstüne Portals’a ilgi duymamak elde değil gibi. Bu ilgi çekici kısa çaların prodüksiyonunu da bizzat Hammett üstlenmiş. Daha önce Metallica ile çalışma fırsatı bulan Edwin Outwater, Portals’daki dört şarkının da yazımında Hammett’a destek olmuş. Kısa çalara destek çıkan diğer müzisyenler arasında Queens of the Stone Age davulcusu Jon Theodore, Paul McCartney’nin tur davulcusu Abraham Laboriel ve Metallica prodüktörleri Greg Fidelman ve Bob Rock da yer alıyor.

Portals’ın şarkı listesi ve kapak görseli ise şu şekilde:

1. Maiden and the Monster

2. The Jinn

3. High Plains Drifter

4. The Incantation

E ne diyelim? Şaşırt bizi Hammett!