michael mann’in ferrari’si bu sefer olacak gibi

michael mann’in ferrari’si bu sefer olacak gibi


adam driver, penélope cruz ve shailene woodley kadroda


The Last of the Mohicans, Heat ve The Insider gibi filmleriyle sinema dünyasının ceket ilikleten yönetmenlerinden biri olan Michael Mann’in senelerdir hayata geçirmeye çalıştığı Ferrari filmi bir kez daha gündeme geldi. Yılan hikayesi olmaya yüz tutan film bu sefer hayata geçecek gibi görünüyor.

Otomobil dünyasının dev ismi Ferrari’nin kurucusu Enzo Ferrari’nin gerçek hayat hikayesini konu alacak filmin başrolü 2015 yılında Christian Bale’e emanet edilmişti. Bale’in yer alacağı proje iptal olduktan sonra geçtiğimiz senelerde Hugh Jackman ve Noomi Rapace’li yeni bir kadro duyurulmuştu. İptal üstüne iptal olan film, şansını bu sefer de Adam Driver, Penélope Cruz ve Shailene Woodley üçlüsüyle deniyor.

Sydney Pollack’in Enzo Ferrari: The Man, The Cars, The Races isimli kitabından beyaz perdeye aktarılacak film, bizleri dev markanın kuruluşuna değil, 1957 yılının yaz aylarına davet edecek ve o dönemde Enzo Ferrari’nin hayatındaki çalkantıları anlatacak. Bunun yanında şu an otomobil dünyası için bir efsaneye dönüşen şirketin yükselişini izleyeceğimiz filmde aynı zamanda Enzo Ferrari ve eşi Laura’nın fırtınalı evlilikleri, oğulları Dino’nun ölümüyle ailenin büyük bir boşluğa düşmesi ve ikilinin 12 yaşındaki diğer oğlu Piero’nun hayattaki yerini bulma çabasına da ortak olacağız. Filmde Enzo Ferrari’yi Adam Driver, Laura Ferrari’yi Penélope Cruz canlandıracak. Shailene Woodley ise Enzo Ferrari’nin yasak aşkı Lina Lardi’ye hayat verecek.

Michael Mann’in senaryosunu Troy Kennedy Martin ile beraber yazdığı Ferrari’nin çekimleri Mayıs ayında İtalya’da başlayacak. Herhangi bir aksilik çıkmaz ise filmin önümüzdeki sene vizyona girmesi bekleniyor. Ferrari’yi bu sefer gerçekten izleme şansı bulacak mıyız, zaman gösterecek.