the batman’in soundtrack albümü ile gotham’ın kasvetli havasına giriş

the batman’in soundtrack albümü ile gotham’ın kasvetli havasına giriş


unmask the soundtrack


Senenin merakla beklenen yapımlarından Robert Pattinson’lı The Batman’in vizyona girmesine sadece bir hafta kaldı. Filmi izlemeden önce Gotham Şehri’nin kasvetli atmosferine hazırlık niteliğindeki soundtrack albümü ise an itibarıyla yayında.

Keşmekeş bir Gotham şehrinin ev sahipliği yapacağı noir temalı bir Batman hikayesini beyaz perdede bizlerle buluşturacak The Batman, oyuncu kadrosuyla olduğu kadar filmin yönetmeni Matt Reeves’in ince eleyip sık dokuduğu iddiasında bulunduğu detaylarıyla da beklentilerimizi hayli yükseltmiş durumda. 2 saat 55 dakika uzunluğundaki filmin soundtrack albümü ise filmin noir temasına yaraşır durumda. Son Spider-Man üçlemesinin, Doctor Strange’in, Rogue One: A Star Wars Story ve Lost’un müziklerine imza atmasıyla tanınan Michael Giacchino’nun bestelediği 1 saat 56 dakika uzunluğundaki soundtrack albümü, toplamda 29 şarkısıyla 50’lerin dedektif filmlerinden fırlamış gibi duruyor.

Robert Pattinson ile beraber Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis, John Turturro, Barry Keoghan ve Peter Sarsgaard gibi isimleri bir araya getiren The Batman, 4 Mart tarihinde yani önümüzdeki hafta vizyona girecek. Filmin vizyon tarihine kadar sizi Michael Giacchino imzalı soundtrack albümü baş başa bırakıyoruz.