the lord of the rings’in anime filmi 2024’te vizyona giriyor

the lord of the rings’in anime filmi 2024’te vizyona giriyor


the lord of the rings: the war of the rohirrim


Amazon’un devasa bütçeli LotR dizi uyarlaması The Lord of the Rings: The Rings of the Power, yayınlanmasına daha aylar olmasına rağmen şu sıralar eğlence sektörünü en çok meşgul eden yapımlardan biri. “Siyahi elf mi olur? Sakalsız cüce mi olur? Bu nasıl Galadriel?” gibi tartışmalar şimdilik şöyle bir köşede dursun. Bugün Orta Dünya için heyecan uyandıran bir başka yapımı konuşacağız: The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim.

Peter Jackson’ın sinema dünyasında efsane olan LotR ve efsane olamayan The Hobbit üçlemelerinin yapımcı ve yayıncısı New Line Cinema ile Warner Bros.’un arkasında durduğu The War of the Rohirrim, bizi bahsi geçen üçlemelerde yaşanan olayların yaklaşık 200 sene öncesine taşıyacak. Anime türünde hazırlanan filmde Rohan’ın dokuzuncu kralı Helm Hammerhand’in öyküsü ve The Two Towers’da bol bol gördüğümüz Miğfer Dibi’nin yaratımı konu alınacak. Filmin bizim için en çok merak uyandıran tarafı ise Jackson’ın Orta Dünya’sı ile aynı kreatif yolu izleyecek olması. Aşağıdaki konsept görsele bakanlar ne demek istediğimizi anladı bile.

Orta Dünya’yı kafasında çoktan bitiren Peter Jackson, The War of the Rohirrim’in yapım kadrosunda da yer almıyor haliyle. Fakat Jackson’ın altı filminde de çalışan birçok isim The War of the Rohirrim için kolları sıvamış durumda. Altı filmde de yazarlık yapan Oscar ödüllü senarist Philippa Boyens, animasyon filminin idari yapımcı kadrosunda yer alıyor. Jeffrey Addiss ve Will Matthews tarafından yazılan senaryo metni, Boyens’in kızı Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou tarafından filme uyarlanacak. The War of the Rohirrim’in yaratıcı ekibi de bir o kadar iddialı. LotR üçlemesi ile makyaj ve görsel efekt kategorilerinde Oscar kazanan Richard Taylor, sanat yönetimi kategorisinde Oscar kazanan Alan Lee ve Tolkien eserlerinin çizimleriyle tanınan efsane illüstratör John Howe, bu ekipte anime filmi için yaratıcılıklarını konuşturacaklar. Filmin yönetmenliğini ise Blade Runner: Black Lotus ve Ghost in the Shell: Stand Alone Complex gibi anime serileriyle tanınan Kenji Kamiyama üstlenecek. Seslendirme kadrosunda kimlerin yer alacağı ise şimdilik belirsiz.

Şunu da belirtelim, The War of the Rohirrim anime filmi Amazon’un devasa bütçeli The Lord of the Rings uyarlaması ile ne yapım ne de hikaye olarak hiçbir bağ taşımıyor. “Hangisine yükselmeliyiz?” diye düşünüyorsanız… Bilemedik valla. Biz oyumuzu Rohirrim’den yana kullanacağız galiba. Jeff Bezos’a pek güvenemiyoruz çünkü.

Film, 24 Nisan 2024’te vizyona girecek. Hadi hayırlı olsun.