venedik bienali’nde bu sene neler oluyor?

venedik bienali’nde bu sene neler oluyor?


the milk of dreams


Pandemi sebebiyle 2020 programını sanal ortama taşıyan, 2021 programını ise bir sene erteleyen Venedik Bienali, “The Milk of Dreams” başlığıyla bu sene bütün ihtişamıyla geri dönüyor. 127 yıllık tarihinde ilk defa çoğunlukla kadın ve cinsiyete bağlı olmayan sanatçılara yer veren La Biennale di Venezia, yakın zamanda gerçekleştireceği açılışına hazırlanıyor.

Formafantasma’nın yoğun emeğiyle oluşturulan bir dizi mimari mekanda sergilenecek bienalde bu sene 58 ülkeden 213 sanatçı katılım sağlıyor. Leonara Carrington’ın bir kitabından ilham alarak The Milk of Dreams başlığını kullanan bienal hakkında küratör Cecilia Alemani, “Bienal başlığını sürrealist sanatçı Carrington’ın hayal gücünün prizması aracılığıyla büyülü bir dünyayı sürekli olarak yeniden tasavvur ettiği kitabından ilham aldı. Bu dünyada herkes değişebiliyor, dönüşebiliyor veya başka bir şey ya da bir kişi olabiliyor.”  açıklamalarında bulunmuş.

Kamerun Cumhuriyeti, Namibya, Nepal, Umman Sultanlığı ve Uganda gibi ülkelerin de ilk defa dahil olduğu bienalde bu sene ayrıca toplamda 80 ulusal katılımcı yer alacak. 1433 eserin sergileneceği Biennale Arte 2022: The Milk of Dreams, 23 Nisan Cumartesi gününden itibaren ziyaretçilerini bekliyor olacak.