yeni nolan filmi oppenheimer’a üç isim daha katıldı

yeni nolan filmi oppenheimer’a üç isim daha katıldı


jack quaid, dylan arnold, olli haaskivi


Yıldız kadrosuyla atom etkisi yaratmasını beklediğimiz yeni Christopher Nolan filmi Oppenheimer’a üç isim daha katıldı.

Cillian Murphy’nin başrolünü üstlendiği filmde daha önce Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett ve Dane DeHaan gibi isimlerin yer alacağı duyurulmuştu. Bu yıldız isimlerle beraber Dylan Arnold, Olli Haaskivi ve The Boys’tan tanıdığımız Jack Quaid da Oppenheimer’da kamera karşısına geçecek.

Kai Bird ve Martin J. Sherwin‘in Pulitzer ödüllü kitabı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer‘dan uyarlanacak film İkinci Dünya Savaşı’nda atom bombasının geliştirilme sürecine ve atom bombasının bulunuşunda büyük bir katkısı olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanacak.

Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Nolan’ın Warner Bros. bünyesinden ayrılmasının ardından çekeceği ilk film olma özelliği de taşıyan Oppenheimer, yönetmenin eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prodüktörlüğünde Universal Pictures etiketiyle 21 Temmuz 2023’te gösterime girecek.