yerli sahneyi ışıldatacak yepyeni bir isim: kardelen

yerli sahneyi ışıldatacak yepyeni bir isim: kardelen


eşyalarını bir yerlerde bırakmayı sevenlere


Her cuma günü onlarca yenisi eklenen yerli üretim okyanusunda, sound’uyla benzerleri arasından rahatlıkla sıyrılan isimleri yakalamak biz iyi müzik aşıklarını ziyadesiyle mutlu ediyor. 4 Şubat’ta malum ortamlarda yerini alan KARDELEN ve ilk şarkısı Ceketin Bende Kaldı yayınlandığı andan itibaren tekrar butonlarımızda da basılı kaldı.

Konservatuvarla başlayan eğitim hayatını lisede viyola ve piyano bölümleriyle süsleyen ve şu sıralar tekrar konservatuvarda opera eğitimine devam eden KARDELEN 20 yaşında ve İstanbullu. İlk single’ı Universal Müzik Türkiye etiketiyle yayınlanan Kardelen’in eğitimli kulağını, ışıltılı güçlü vokalini ve benzersiz stilini fark etmemek imkânsız. Türkiye’de çok az ve fakat öz örneğini gördüğümüz R&B sularında gezen şarkının prodüktörlüğü ise janrın bayrak taşıyan ismi Mert Demir’e ait.

Günümüz ilişkilenmelerine referanslarla bezeli, hem akılda kalıcı hem de dudakta bir gülümseme bırakan sözleriyle de özgünlüğüne özgünlük katan Ceketin Bende Kaldı’nın 90’lar MTV’si nostaljisi yaşatan videosu ise Cahit Kaya Demir imzası taşıyor.

Dudaklarımıza çaldığı bir parmak balla kalmayacağını, bizi 2010’lar başı televizyon kanallarının maruz bıraktığı bal reklamlarına boğacağını arzu ettiğimiz KARDELEN’le hâlâ tanışmadıysanız sizi şöyle alalım.