zorlu psm’nin kendi prodüksiyonu olan ilk oyunu şehirde kimse yokken seyircisiyle buluşmaya hazır

zorlu psm’nin kendi prodüksiyonu olan ilk oyunu şehirde kimse yokken seyircisiyle buluşmaya hazır


cinsiyet rolleri de neymiş?


Yerli tiyatromuzun çağdaş yazarlarından Ahmet Sami Özbudak’ın dirsek temasındaki iki hikâyeyi aynı potada erittiği ve sembolik öğelerle anlatımına katmanlar kattığı Şehirde Kimse Yokken, ödüllü oyunların yönetmeni Lerzan Pamir’in rejisiyle sahneleniyor.

Hikâyenin ana karakteri Elçin Sangu’nun hayat verdiği Rukiye. Anadolu’nun kırsalından kopup yolu İstanbul’a düşen bir kadın olan Rukiye, öyle korkunç bir kaostan kaçmıştır ki İstanbul’da bir erkek berberine sığınmak bile onun için bir kurtuluş olmuştur. Berber dükkânının sahibi Nurullah, Rukiye için kutsal bir kurtarıcı rolündedir ve aralarında benzeri olmayan bir arkadaşlık başlar. Yıllardır kimselere ağzını bile açmayan Nurullah, Rukiye’de kendini bulur. Mahallenin küçük zibidilerinden, yönetmen olma hayalleri kuran Ali de kendini bu arkadaşlık içinde bulur. Ziyadesiyle renkli ve oyuncaklı hayatıyla tanıştığımız Ali’nin şahsına münhasırlığına hayranlık duymaktan geri duramayız biz de seyirci koltuğumuzda.

Oyun boyunca ilişkiler, yalnızlık, dostluk, aşk, tutku, şiddet, nefret gibi hayatın en doğal ve en yoğun kavramlarına dair birçok hikâye dinleriz bu üçlüden. Tiyatrodan müziğe, edebiyattan güncel sanata, rakı sofralarından kahvehane sohbetlerine kadar her sanatsal üretimin, her dost meclisinin mezesi olmuş soruları, bu üçlünün yaşantıları üzerinden hep birlikte yeniden cevaplamaya çalışırız. Bütün bu sorular ise o berber dükkânının o meşhur koltuğunda doğar, büyür, gelişir. Cinsiyet rollerinin belki de her seferinde yeniden atandığı ve tanımlandığı o koltukta bu kez bir kadın oturur ve o koltuktan aynaya bakar.

İnsanlığın varoluşundan beri üretilen cinsiyet rollerine dair sorular soran ve bu sorulara alışılmışın dışında yanıtlar veren oyunun oyuncu kadrosunda Elçin Sangu, Metin Coşkun, Elif Ürse, Kerem Arslanoğlu ile Ersin Arıcı yer alıyor. Şehirde Kimse Yokken gerilimden mizaha, ruhunuzun çok farklı noktalarını uyaracak öğelerle bezeli olan mistik bir anlatıyla sahneleniyor.

Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde deneyimleyebileceğiniz oyunun size ve birlikte izlemek isteyeceğiniz şanslı arkadaşlarınıza en uygun tarihlerini seçmek için buradan, en yakın tarihli oyunlar için ise buradan ve buradan buyursunlar.

Yazan: Ahmet Sami Özbudak
Yöneten: Lerzan Pamir
Yapım: Zorlu PSM Prodüksiyon
Proje Yapımcısı: Feri Baycu Güler
Dekor Tasarım: Merve Yörük
Kostüm Tasarım: Gül Sağer
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Müzik: Tolga Çebi
Cast Direktörü: Mine Güler – Elif Özge Maltepe
Yönetmen Yardımcısı: Ömer Güneş
Proje Asistanı: Balım Kar
Oynayanlar: Elçin Sangu / Ali Seçkiner Alıcı / Kerem Arslanoğlu / Elif Ürse / Ersin Arıcı