arcade fire’dan beş sene sonra yeni albüm yolda, ilk tekli burada

arcade fire’dan beş sene sonra yeni albüm yolda, ilk tekli burada


the lightning i, ii


En güzel geri dönüşlerin bir yenisine Arcade Fire’ı da ekledik. Beş senedir albüm beklediğimiz grubun yeni uzun çaları WE, 6 Mayıs‘ta bizlerle olacak. Albümün öncüsü ilk tekli The Lightning I, II ise müzik videosu beraberinde yayınlandı bile.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Arcade Fire (@arcadefire)’in paylaştığı bir gönderi

Geçtiğimiz haftalarda hayranlarına yolladığı gizemli kartpostallar ile dönüş sinyallerini veren grup, pandemi başından beri müstakbel albüm üzerinde çalışıyor. Albümün arkasındaki isimlere baktığımızda uzun süreli bekleyişimizin meyveleri güzel olacak gibi görünüyor diyebiliriz. Zira albümün prodüksiyonunda grubun değişmez ikilisi Win Butler ve Régine Chassagne‘nin yanı sıra Radiohead‘in gizli üyesi Nigel Godrich‘in de imzası bulunuyor.

40 dakika ve yedi şarkıdan oluşan WE, iki kısıma bölünmüş olarak karşımıza çıkacak. I isimli ilk kısımda üç, ilk tekli The Lightning I, II’yu da içeren WE isimli ikinci kısımda ise dört Arcade Fire şarkısı yer alacak. Hemen aşağıda gördüğünüz kapak fotoğrafına ise yine sağlam bir isim imza atmış. David Bowie‘nin Hunky Dory ve Ziggy Stardust gibi ikonik albümlerinin kapağını hazırlayan görsel sanatçı Terry Poster, yeni Arcade Fire albümünün kapağı için yeteneklerini sergilemiş.

Yeni Arcade Fire albümü WE ile 6 Mayıs‘ta buluşmak için sabırsızlanıyoruz. O zamana kadar hemen aşağıdan ilk tekli The Lightning I, II‘yu Emily Kai Bock yönetmenliğinde çekilen müzik videosu ile izleyelim + dinleyelim.