biraz da yerli sahne

biraz da yerli sahne


evde oturmak istemeyenlere özel


Eyyyy playtuşu seç oradan bana bir etkinlik, 300 gram Avrupa’dan 300 gram da Asya’dan çektirip sar bakalım dediğinizi duyar gibiyiz. Son iki yılı fazla fazla, önümüzdeki yirmi yıla yetecek kadar evde oturarak geçirdiğimiz için biz Mikail ne derse desin, isterse bahar hiçbir zaman gelmesin, evde oturmayı reddediyoruz. Ve sizlere 17 Mart itibarıyla bu hafta sonu yerli sahneden kaçırmamanız gereken etkinlikleri sıralıyoruz. Gerisi sizin Spotify’ınızı açıp şarkıları ezberlemenize, ayna karşısına geçip kombininizi seçmenize kalmış.

Brek
“Mutsuzlar” Albüm Lansman Konseri
17 Mart
Blind İstanbul

İstanbul menşeli prodüktör, lo-fi ve bedroom pop müzisyeni Brek, 10 parçadan oluşan, gözünde tek damla gözyaşı ile tebessüm ederek usulca dans eden kalbi kırıklara bir teselli mahiyetindeki son albümü MUTSUZLARın lansmanıyla eski Babylon olarak bildiğimiz Blind sahnesinde olacak. Daha önce Festival Gibi Bişi sahnesinde izlediğimiz Brek’e 2018’den beri hiç boş değiliz açıkçası. Sahne performansı da en az albüm kayıtları kadar mutlu eden Brek ve ekibinden “işte senin için bir şarkı” ve daha fazlasını ilk defa canlı dinleyecek olmak içimizi pır pır ediyor!

The Away Days
18 Mart
Babylon İstanbul

“Layers”, “World Horizon”, “Designed”, “Sadness Will Last Forever”… ve daha neler neler! Yerli sahnenin rüştünü artık iyice ispat etmiş projelerinden, Can Özen ve Orkun Atik liderliğindeki The Away Days; ekibin kişisel özgeçmişinde de nostaljik bir yer tutan Babylon sahnesine tekrar adım atmaya hazırlanıyor. Ben de oradaydım diye Instagram’da Story atmak için ayrı, bu hülyalı şarkıları canlı dinlemek için ayrı kaçırılmayacak bir konser.

Athena
18 Mart
Dorock XL Venue Fitaş Sahnesi

Tanıtmaya gerek var mı? Bizce yok. Liseliler de bilir. Emekli albaylar da bilir. Çeyrek asrı aşkın süredir yerli alternatif müzik piyasasını alt üst etmekle meşgul Gökhan ve Hakan Özoğuz. Akmar Pasajı’ndan O Ses Türkiye’ye uzanan bir coming of age filmi adeta, HBO belgeselini çekse de izlesek… Dışarıda yağan kara aldırmadan tepinip yer yer pogoyla, yer yer hiit antrenman hareketleriyle terlemek ve sesiniz kısılana kadar o ikonik şarkılara eşlik etmek için Taksim’e bekleniyorsunuz.

sónar İstanbul
18-19 Mart
Zorlu PSM

Aylardır dedik dedik dinlemediniz değil, bizce dinlediniz. Bulgaristan ötesinden ülke sınırlarına giriş yapacak isimleri bir yana, yerli sahne keşifleriyle de ağız sulandırıyor yine festivallerin en havalısı sónar İstanbul. Ozan Tekin, Style-ist, Feyza Emir, Aksak, Şevval, Evrim de Evrim, Granul, Fluctuosa, Cihangir Aslan, Moophy ve Erdem Tunalı gibi her biri birbirinden özgün prodüksiyonlara imza atan isimleri tek bir bilet karşılığında bir daha izleyebilir misiniz? Bizce izleyemezsiniz. Belki gelecek seneki sónar İstanbul’da. Ona da daha çok var, bizce kaçırmayın.

Büyük Ev Ablukada
“Fırtınayt”
19 Mart
İF Beşiktaş

Her canlı bir gün “Fırtınayt” konserini tadacaktır. Tadı damağında kalacaktır. Grubun kelimelerle değil ancak nabızölçer yardımıyla anlatılabilecek enerjisiyle manzaralı mezara dönmek için bu hafta sonu adresiniz Beşiktaş’ın kalbinde yer alan İF. Aman dikkatli olun, sarı likiti fazla kaçırıp gecenin sonunda eski sevgilinize “Sevmedin mi beni hoşça kal kadar” diye mesaj atmayın.

Kirli Çıkı no: 3
19 Mart
Bina

“Buluntu ve dönüştürülmüş objelerden oluşan, düzenlemeyi de gezmeyi de en sevdiğimiz sergilerden biri” olarak tanımlıyor Bant Mag ekibi Kirli Çıkı’yı. Üçüncü edisyonunun katılımcıları arasında Cins, Nilay Örnek, Metin Akdülger, Hazal Sipahi, Can Bonomo, Akış Ka, Cihan Gelerli & Tuba Girgiç, Tuluğ Özlü, Nilipek., Tamponx aka AAA, Okan Urun, Kamufle, Özgür Mumcu, Vardal Caniş, Batuhan Polat, Gülinler, Kutay Soyocak ve Hazal Döleneken gibi pek bayıldığımız isimleri gördüğümüz serginin açılış günü katılımcılardan Akış Ka ve Vardal Caniş ile Bant Mag. ekibi seçkileriyle giriş katta DJ kabinine geçecek.

Semtine Has
19 Mart’a kadar
Kadıköy’ün Çeşitli Mekânları

Nerden başlasak, nasıl anlatsak… Hood Base ve Kendine Has ortaklığında Kadıköy’ün tadını bir başka çıkaracağımız pop-up performanslardan atölyelere, söyleşilerden sokak sanatına, plak dükkanlarından tadımlara uzanan keşif yolculuklarında hangi etkinliği seçelim, telefonlarımızda hatırlatıcıları nasıl kuralım biz işin içinden çıkamadık. Ama sizin yerinizde olsak Kamufle ve Barış Demirel’in atölyesini, “Biraz Yalnız Kalabilir Miyiz” ile müzisyenlerle bire bir, baş başa dakikaları ve Moda Havuz’da gerçekleşecek Evdeki Saat konserini kaçırmazdık. Avrupa Yakası övücüler o vapura binsin, Asya ahalisi zaten orada olacaktır.