dave grohl’dan sürpriz bir metal albümü geldi

dave grohl’dan sürpriz bir metal albümü geldi


dream widow


Foo Fighters’ın elebaşı Dave Grohl, geçtiğimiz ay Dream Widow adı altında thrash metal esintili bir tekli yayınlamıştı. Şarkının yayınlanmasıyla beraber “Dream Widow kimdir, neyin nesidir? Grohl neden scream vokal yapıyor?” gibi sorular kafamızı kurcalamıştı. Bugün Dream Widow adı altında yayınlanan albüm bu sorulara da cevap vermiş oldu.

Hatırlarsınız belki, geçtiğimiz aylarda Foo Fighters grup üyelerinin kendilerini canlandırdığı bir korku/komedi filmiyle alakalı sıkça yazıp çizmiştik. Studio 666 isimli bu film, ABD’de 25 Şubat’ta vizyona girdi. Filmdeki olayları şöyle özetleyelim; Foo Fighters üyeleri 10. stüdyo albümleri Medicine At Midnight’ı kaydetmek üzere Encino’da bir malikaneye gidiyor. Evdeki karanlık güçler bir anda Grohl’u ele geçirince diğer grup üyeleri tehlikeli anlarla karşı karşıya kalıyor. Dream Widow ise filmdeki kurgusal bir thrash metal grubu. Bu olaylardan 10 sene önce aynı malikanede bir albüm kaydetmeye giden Dream Widow’un solisti bütün grup üyelerini öldürmüş. Kaydedilen albüm ise tarihe karışmış. İşte o albüm bugün yayınlanan Dream Widow albümü aslında.

Sekiz şarkılık albüm metal müziğin her türünden izler taşıyor gibi. Scream vokalin ve sert gitar riff’lerinin yoğunlukta olduğu albüm kısa ama manyakça bir kayıt olan Encino ile açılış yapıyor. Albümde The Sweet Abyss ve Angel With Severed Wings gibi daha melodik ve yumuşak tonlarda olan şarkılar da var. 10 dakikalık Lacrimus dei Ebrius isimli şarkı ise albüme epik bir kapanış niteliğinde.

Buyrun, Dream Widow’u bir de siz dinleyin.