deftones’ta ayrılık var

deftones’ta ayrılık var


hoşça kal sergio vega


Nisan ayında başlayacak ABD turnesi için gün sayan Deftones, şok bir haberle karşı karşıya. Grubun baslarından sorumlu ismi Sergio Vega, geçtiğimiz gün Instagram hesabından yaptığı açıklamalarla Deftones’tan ayrıldığını duyurdu.

Grubun eski basçısı Chi Cheng, 2009 yılında geçirdiği trajik bir kaza sonucu komaya girmiş ve 2013’te hayatını kaybetmişti. Cheng’in yaşadığı acı olayla beraber Deftones’ta oluşan boşluğu yaklaşık 12 senedir Sergio Vega dolduruyordu. Fakat dün paylaşılan bir video ile Diamond Eyes, Koi No Yokan, Gore ve Ohms gibi Deftones albümlerine katkıda bulan Vega, kontratta yaşadığı bir anlaşmazlıktan dolayı grup ile yollarını ayırdığını açıkladı. Vega, ayrıca 12 senedir yer aldığı Deftones’ta hiçbir zaman “resmi bir grup üyesi” olmadığı iddiasında bulundu.

Bu gelişmenin ardından Deftones cephesinden henüz bir açıklama gelmiş değil. Pandemi sebebiyle iki defa ertelenen ABD turnesine bu sefer çıkmakta kararlı olan grubun bu ayrılık haberiyle turneyi tekrar ertelemek zorunda kalması bekleniyor. Ne diyelim, yolun açık olsun Sergio.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sergio Vega ? (@smurffedout)’in paylaştığı bir gönderi