denis villeneuve’den dune: part two’ya dair güncellemeler

denis villeneuve’den dune: part two’ya dair güncellemeler


senaryo neredeyse tamam


Bu sene 10 dalda Akademi Ödülü’ne aday gösterilen Dune’un devam filmi Dune: Part Two’ya dair serinin yönetmeni Denis Villeneuve’den yeni güncellemeler geldi.

Şu anda yapım öncesi aşamada olan Dune: Part Two için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson ve Stellan Skarsgård’lı kadrosuna Florence Pugh ve Austin Butler’ı da katacağı konuşulan film, Frank Herbert imzalı roman serisinin ilk kitabının ikinci yarısını beyaz perdeye taşıyacak. Sinemaya uyarlanması çetrefilli bir yapıya sahip olan romanın ilk yarısını Dune’da kotaran Villeneuve, ikinci filmin senaryosunun gidişatına dair Collider‘a verdiği röportajda şu sözleri söylemiş: “Filmin senaryosu neredeyse tamamlandı fakat yine de yazım aşaması sürekli olarak devam ediyor. Ve bu aşama film son halini alana dek devam edecek. Senaryo elimde duruyor. Yapım sürecine geçmek için hazırız.”

Filmin görsel tarafından da güzel bir güncelleme geldi. İlk filmde görüntü yönetmeni Greig Fraser’ın IMAX çekimleri filmin sinema gösterimine giden izleyicileri büyülemişti. Villeneuve ise Dune: Part Two’da ilk filme kıyasla IMAX formatına daha fazla yer vermek istiyormuş. Yani anladığımız kadarıyla Dune: Part Two, gözlerimize bayram ettirecek gibi görünüyor.

Dune: Part Two’nun vizyonuna iki seneden az bir zaman kaldı. 20 Ekim 2023’te gösterime girecek film için sabırsızca beklemeye devam ediyoruz.