drake & josh’ın josh peck’i nolan’ın yeni filmi oppenheimer’a katıldı

drake & josh’ın josh peck’i nolan’ın yeni filmi oppenheimer’a katıldı


yetmez mi nolan?


Sinema dünyasının bir süredir gündeminden düşmeyen ve uzun bir süre daha gündeminden düşmeyeceğine inandığımız yeni Christopher Nolan filmi Oppenheimer, yıldızlarla bezeli oyuncu kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Kadronun en yeni ismi ise çok da yıldız olmasa da gönlümüzde ayrı bir yere sahip.

Cillian Murphy’i başrolde izleyeceğimiz filme daha önce Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet ve Danny Deferrari gibi isimlerin katıldığı duyurulmuştu. Bugün ise Nickelodeon kuşağının sevilen dizilerinden Drake & Josh’ın yıldızı Josh Peck’in de kadroya katıldığı açıklandı. Drake & Josh’ın ardından yıldızı sönen Peck, son olarak How I Met Your Father spin-off’u How I Met Your Father’da karşımıza çıktı. Peck’i filmde ABD’nin II. Dünya Savaşı’nda nükleer silahlar geliştiren Manhattan Projesi’nde çalışan Kenneth Bainbridge isimli bilim insanı rolünde göreceğiz.

Kai Bird ve Martin J. Sherwin‘in Pulitzer ödüllü kitabı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer‘dan uyarlanacak film İkinci Dünya Savaşı’nda atom bombasının geliştirilme sürecine ve atom bombasının bulunuşunda büyük bir katkısı olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanacak. Oppenheimer rolünde Cillian Murphy’i izleyeceğiz.

Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Nolan’ın Warner Bros. bünyesinden ayrılmasının ardından çekeceği ilk film olma özelliği de taşıyan Oppenheimer, yönetmenin eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prodüktörlüğünde Universal Pictures etiketiyle 21 Temmuz 2023’te gösterime girecek.