dune’un soundtrack albümü plak formatına kavuşuyor

dune’un soundtrack albümü plak formatına kavuşuyor


hans zimmer ile arrakis çöllerine


Kalitesini 10 dalda Akademi Ödülü adaylığıyla tescilleyen Denis Villeneuve imzalı Dune, gişe rekortmeni görsel bir şölen ve muazzam bir kitap uyarlaması olmasıyla beraber başyapıt niteliğinde bir soundtrack ile geçtiğimiz sene sonundan beri sinema dünyasında gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Devam filmi Dune: Part Two’ya dair yazılıp çizilen dedikodular da bu gündem malzemelerinin arasında sık sık karşımıza çıkıyor. Dune: Part Two, şimdilik bir köşede dursun. Bugünkü konumuz Dune’un soundtrack albümüyle ilgili.

Usta besteci Hans Zimmer’in film için hazırladığı müzikler Eylül ve Ekim aylarında iki farklı albümle dijital dinleme servislerinde yerini almıştı. Bugün ise albümün nihayet plak formatında satışa çıkacağı tarih duyuruldu. Daha önce Hans Zimmer’in Dune için hazırladığı eskizlerinin yer aldığı üç disklik bir plak albümü sınırlı stok ile satışa çıkaran Mondo isimli plak dağıtımcısı hem The Dune Sketchbook – Music from the Soundtrack adındaki albümün stoklarını yenileyeceğini hem de filmin müziklerinin yer aldığı iki disklik Dune Soundtrack albümünü ilk defa plak formatında satışa çıkaracağını duyurdu.

Zimmer’in eşsiz müzikleriyle Arrakis’in ıssız, kavurucu, kum solucanı dolu ve bir o kadar vahşi çölünü iliklerimize kadar hissettirdiği albümün plak formatı, hem Dune hayranları hem de koleksiyonerler için bizce kaçırılmaması gereken bir ürün. Albümü kaçırmak istemeyenler için belirtelim; Dune Soundtrack, yarın itibarıyla Mondo’nun buradaki web sitesinde satışa çıkacak.