florence + the machine’den beklenen dönüş haberi geldi

florence + the machine’den beklenen dönüş haberi geldi


yeni albüm dance fever yolda


Geçtiğimiz haftalarda King ve Heaven is Here isimlerinde iki tekliyle yeni işler peşinde olduğunun haberini veren Florence + The Machine’den nihayet resmi bir duyuru geldi. Yeni F+TM albümü Dance Fever, 13 Mayıs’ta bizlerle olacak.

Florence Welch ve grubunun beşinci stüdyo albümü olacak Dance Fever’ın kayıtları pandemi süresince gerçekleşmiş. Gelen bilgilere göre albümün sözlerinde toplumsal olarak deneyimlediğimiz bu karışık sürece yer verilecek. Albümün adı ise Rönesans döneminin fenomen olaylarından “choreomania”, yani dans hastalığına atıfta bulunuyor. Dans vebası olarak da dile gelen bu olayda bir grup insan düzensiz bir şekilde, yorgunluktan bayılana hatta bazı durumlarda ölene kadar dans figürleri sergiliyor. Albümden gelen ilk üç teklinin videosunda da bu durumu ucundan görmek mümkün.

Video demişken… İlk iki tekli King ve Heaven is Here’in hem görselliği hem de dans figürleriyle gözlerimizi alan videolarının yönetmenliğini Emma. filminin yönetmeni Autumn de Wilde, koreografisini ise Ryan Heffington üstlenmişti. Albümün bugün yayınlanan yeni teklisi My Love’ın Neo Raffaeloculuk akımından ilham alan videosunda da yine bu iki ismin emeği bulunuyor.

13 Mayıs’ta dinleme şansı bulacağımız Dance Fever’ın şarkı listesine dair şimdilik bir detay yok. Albümden yakın zamanda daha fazla haber almayı umuyor ve yeni tekli My Love’ı videosu beraberinde aşağı bırakıyoruz.