francis ford coppola’dan deadpool itirafı

francis ford coppola’dan deadpool itirafı


deadpool da seni seviyor coppola


Hatırlarsanız birkaç sene öncesine kadar usta yönetmen Martin Scorsese’nin başlattığı “Marvel filmleri sinema mıdır?” minvalinde bir tartışma vardı. Team Marvel ve Team Scorsese taraflarında birçok sinemacının ve oyuncunun cephe aldığı bu tartışma o tarihlerde sinema gündemini hayli meşgul etmişti. Team Scorsese tarafını tutan bir diğer usta yönetmen Francis Ford Coppola, bugün verdiği bir röportajdaki itirafıyla bizi ve sinema dünyasını şaşırttı.

Godfather serisi ve Apocalypse Now gibi kült filmlerin yönetmeni Coppola, o zamanlar Scorsese’nin tatlı dilli açıklamalarına kıyasla Marvel filmlerini “değersiz ve saçmalıklardan ibaret” olduğunu söyleyerek deyim yerindeyse yerden yere vurmuştu. Coppola bugün ise Variety’e verdiği röportajda Marvel Sinematik Evreni’nin mizahşör süper kahramanı Deadpool’a olan beğenisini şu sözlerle itiraf etti: “Deadpool’u çok sevdim. Bence muazzam bir filmdi.”

Bu haberin üzerine Deadpool’u canlandıran ve günlük hayatında da Deadpool’dan farksız yaşayan Ryan Reynolds‘tan şu şekilde bir tweet geldi:

Bu tartışmalar zamanla unutulup gitse de tam olarak tatlıya bağlanmış değil. Yine de iki taraftan böyle güzel paslaşmalar görmek sevindirici.