glastonbury 2022 line-up’ı alev alev

glastonbury 2022 line-up’ı alev alev


alev emojisi


Her sene gidemesek bile line-up’ını merakla beklediğimiz festivallerden Glastonbury, bu seneki line-up’ını duyurdu. Line-up afişine şöyle bir bakınca iç geçirmemek elde değil.

2020 yılında 50. yılına özel muhteşem bir line-up duyuran Glastonbury, bildiğiniz üzere malum sebeplerden dolayı gerçekleşememişti. 2021’i de pas geçen festivallerin festivalinin 2022 yılında görkemli bir dönüş yapmayı planladığının ilk tüyosunu geçtiğimiz aylarda headliner olarak Billie Eilish’i duyurmasıyla inceden almıştık. Bugün ise Eilish’in yanına headliner olarak rap sahnesinin ağır abilerinden Kendrick Lamar ile The Beatles’ın efsane gitaristi Paul McCartney’i eklediğini duyuran Glastonbury, line-up’ında yer alan diğer isimlerle de ağzımızı açık bırakmayı başarıyor. Festivalin organizatörlerinden Emily Eavis ise bunun daha başlangıç olduğunu şu sözlerle aktarıyor: “Glastonbury Festival 2022’nin ana sahnelerinde yer alacak sanatçıların ilk kısa listesini duyurduğumuz için memnuniyet duyuyoruz. İnanmazsınız ama bu isimlerden daha fazlası var!”

25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Glastonbury 2022’de Billie Eilish, Kendrick Lamar ve Paul McCartney haricinde sahne alacak diğer isimlerden göze çarpanlar şu şekilde: Lorde, Foals, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Sam Fender, Megan Thee Stallion, Charli XCX, Arlo Parks, Haim, Blossoms, Beabadoobee, Olivia Rodrigo, Girl In Red, Megan Thee Stallion, Fontaines D.C., Elbow, Pet Shop Boys, Phoebe Bridgers, IDLES, St. Vincent, Wolf Alice, Self Esteem, Sleaford Mods, Turnstile, Four Tet, Bonobo, Caribou, JARV IS… ve The Jesus and Mary Chain.