god of war televizyon dünyasına transfer olacak gibi

god of war televizyon dünyasına transfer olacak gibi


boy!


Fallout, Mass Effect, The Last of Us, Borderlands, Halo ve BioShock gibi oyun dünyasının en sevilen yapımlarının televizyon uyarlamaları bir süredir gündemde. Bu uyarlamalara bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor: God of War.

Son dönemde streaming servisi Prime Video’ya fazlasıyla odaklanan Amazon, yeni yapımlarını bir bir duyurmaya devam ediyor. Bu yapımlardan biri de God of War olacak gibi görünüyor. Henüz bir kesinliği olmasa da proje için oyunun yapımcısı PlayStation ile görüşmelere devam eden Amazon, God of War için anlaşmayı sağlamaya çok yakın. Anlaşma sağlanırsa projenin yaratıcılığını The Expanse dizisinin yaratıcıları Mark Fergus ve Hawk Otsby, yürütücülüğünü ise The Wheel of Time uyarlamasında adı geçen Rafe Judkins üstlenecek.

PlayStation’ın en başarılı markalarından olan ve oyun dünyasında adı saygıyla anılan God of War’un ilk serisi Spartalı savaşçı ve Eski Yunan savaş Tanrısı Kratos’un ailesini katleden Yunan Tanrıları’ndan intikamını almasını anlatıyor. 2018 yılında yayınlanan yeni God of War ise Kratos’un maceralarını bu sefer İskandinav Mitolojisi’ne taşıyarak aksiyondan ziyade hikaye odaklı daha dramatik bir oyun olarak karşımıza çıkmıştı. Olası dizi uyarlaması God of War’un hangi döneminde geçer bilemiyoruz ama şimdiden büyük bir yapım bizleri bekliyor diyebiliriz.