harry potter temalı rol yapma oyunu sizi howgarts’a çağırıyor

harry potter temalı rol yapma oyunu sizi howgarts’a çağırıyor


hogwarts legacy


Kült fantastik seri Harry Potter’a ev sahipliği yapan Wizarding World, 15 Nisan tarihinde Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ile tekrar beyaz perdede rüzgar estirmeye hazırlanıyor. Diğer bir taraftan ise oyun dünyasında da Wizarding World adına ayrı bir güzel gelişme yaşanıyor. Bu büyülü dünyayı bizzat deneyimleyebileceğimiz Hogwarts Legacy isimli oyundan ilk oynanış videosu yayınlandı.

Hogwarts Legacy, isminden de anlaşılacağı gibi Harry Potter’ın tasdiknamesini aldığı, sihir dünyasının prestijli okullarından Hogwarts’ta geçiyor. Oyuncuları 1800’lü yılların Hogwarts’ına ışınlayacak rol yapma oyununda haliyle Harry Potter veya Fantastic Beasts serilerindeki karakterler karşımıza çıkmayacak. Bunun yerine bizzat oyun için yazılmış çeşitli profesörler, öğrenciler ve yaratıklar Hogwarts Legacy’nin dünyasını oluşturacak.

Oyunda rol yapma türü adına birçok öğe bulunuyor. Kendi karakterimizi kendimiz yaratıp güçlü büyüler yapmayı ve sihirli iksirler hazırlamayı öğreneceğiz. Beşinci sınıfa giden bir öğrenciyi kontrol ederken ana hikayeyi sürdürüp okuldaki diğer öğrenciler veya profesörlerle arkadaşlıklar kuracağız.

Hogwarts Legacy ile 9¾ peronundan geçmek isterseniz oyun Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4-5 ve Xbox One-Series X/S gibi platformlar için 2022’nin ilerleyen aylarında yayında olacak. Oyuna ilk bakış için hemen aşağıdaki 15 dakikalık videoya alalım.