idil meşe ve da poet’in trip hop buluşması rain lab’den taze tekli

idil meşe ve da poet’in trip hop buluşması rain lab’den taze tekli


bir dost ararım


Bir tarafta Türkçe rap’in altın prodüktörü Da Poet, diğer tarafta yerli sahnenin kadife sesli vokallerinden İdil Meşe… Bu ikilinin buluşma noktası, yerli ve milli trip hop projesi Rain Lab, yaklaşık iki senelik suskunluğun ardından yepyeni bir tekliyle tekrar karşımızda.

“Hayat olmuş simülasyon, ben olmuşum avatar.” sözlerinin eşlik ettiği Bir Dost Ararım isimli yeni Rain Lab şarkısı, adından da anlaşılacağı gibi inişli çıkışlı, belirsizliklerin hüküm sürdüğü bu zorlu geçen günlerde sığınacak bir dost aramakla ilgili. Kalpten vuran liriklere sahip Bir Dost Ararım’ın sound’ına ise ayrı bir parantez açmak lazım. “Ver MPC’yi, gör etkiyi.” mottosunu kullanmasa da ruhunda taşıyan Da Poet, hem daha önceki Rain Lab prodüksiyonlarında hem de kendi solo işlerinde olduğu gibi Bir Dost Ararım’ın alt yapısında da bütün hünerlerini sergiliyor. Oldschool hip-hop’a selam çakan baslar, lo-fi esintili aksak ritimler, ustaca çalınan synth’lerin birleşimiyle nostaljik hisler uyandıran ama bir o kadar da yeni nesilden izler taşıyan bir trip hop çalışması var karşımızda.

Bir Dost Ararım’ın mastering’inde Lowrider’ın, kapak görselinde ise Semih Çetintaş’ın imzası geçiyor. Da Poet’in kurucusu olduğu Nuhado Records etiketiyle yayınlanan şarkıyı hemen aşağıdan dinleyin, dinletin.