irvine welsh imzalı crime dizisine ikinci sezon onayı

irvine welsh imzalı crime dizisine ikinci sezon onayı


the blade artist nerede irvine?


Trainspotting ile hem edebiyat hem de sinema dünyasında nam salan İskoç yazar Irvine Welsh’in ilk televizyon işi Crime, geçtiğimiz Kasım ayında altı bölümlük ilk sezonuyla BBC’nin streaming platformu BritBox’da gösterimini yaptı. İzleyicilerden büyük beğeni toplayan dizi, BBC’den ikinci sezon için de onay aldı.

Welsh’in 2008’de yayımlanan aynı isimli romanından uyarlanan Crime, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla beraber geçmişte bir türlü çözemediği bir çocuk cinayeti vakasıyla başa çıkmaya çalışan Ray Lennox isimli bir dedektifin sıkıntılarını bir kenara bırakıp kasabada yakın zamanda gerçekleşen bir kayıp çocuk vakasını çözmeye çalışmasını konu alıyor. Aynı konu üzerinden devam edecek ikinci sezonun ne zaman yayında olacağı bilgisi şimdilik elimizde olmasa da çekimlerin önümüzdeki yaz başlayacağı gelen bilgiler arasında.

Bizim merakla beklediğimiz bir diğer Welsh dizisi The Blade Artist ise akıbetini hala gizli tutuyor. Trainspotting’in vahşi delikanlısı Begbie’nin hikayesini anlatacak dizi, Begbie’yi canlandıran Robert Carlyle’ın son açıklamalarına göre en erken 2023 ortalarında yayında olacak. Beklemedeyiz.