jungle ile funk’ın harman olduğu yere geri sayım

jungle ile funk’ın harman olduğu yere geri sayım


cennetten düşen dördüncü funk cemre’si


Ve bahar gelecek… Evet, yüzyıllardır aynı kış mevsimi içinde dönüp duruyoruz gibi geliyor size de, değil mi? Merak etmeyin, bu kış mevsiminin de bir bitişi var… Merak etmeyin, yolun sonu berrak, zemin iyi müziğe elverişli ve ufukta Zorlu PSM’nin ağız sulandıran bahar ve yaz konserleri var. Bunlardan şüphesiz en heyecan vericisi ise eski Mercury adaylarından İngiliz funk ve neo-soul ikilisi Jungle. 10 Mayıs’ta kavuş olacağımız Jungle için biletlerinizi hemen buradan alabileceğizi biliyor muydunuz?

Josh Lloyd-Watson ve Tom McFarland ikilisinden oluşan Jungle’ın müzik ansiklopedisinde yerini alması bundan tam dokuz yıl önceye, 2013’e dayanıyor. Ekim 2013’te meşhur üç çizgili Adidas eşofmanlar sponsorluğunda “The Heat” ile dünyaya çarpan muhteşem bir funk göktaşı ile tanıştık onlarla. Indie ve alt türlerinin mainstream’i yerinden oynattığı bu yıllarda Jungle hepimiz için “next big thing” sinyalini yakmıştı. Piyasaya son yıllarda yapılan en iyi girişlerden birine imza atan Jungle, asla ilk albüm rehavetine kapılıp “one hit wonder” olarak kalmadı ve üretimlerine de başarılarına da hiç durmadan bir yenisini ekledi.

BBC’nin Sound of 2014’ine adaylıkları, aynı sene Austin, Teksas’ta müziğin geleceğini belirleyen SXSW performansları, Jimmy Kimmel Live! sahnesinde kendilerine yer bulmaları ve festivallerin en ağız sulandıranı Glastonbury’de yer almalarını plak şirketlerinin en cool diskografilerinden birine sahip XL Recordings ile imzalamaları takip etti. Böylesi muhteşem start veren bir kariyerin devamında gerçekleşmesi gereken her şeyin yanına tik atarak ilerledi Jungle. Reading, Leeds, iTunes, Bonnaroo festivalleri, onlarca prestijli müzik listesine ilk sıralardan girişler, her sene merak edilen leziz seçkisiyle kendi janrını yaratan futbol oyunu FIFA’da kendilerine yer bulmaları, Later… with Jools Holland ekranına çıkmaları, reklam dünyasının en konuşulan filmlerinde ve binge edilmeye doyulamayan TV dizilerinde kullanılan şarkıları… Ve daha neler neler!

2014 tarihli kendi adlarını taşıyan ilk albümleri “Jungle”, 2018 tarihli ikinci albüm “For Ever” ve son olarak “Loving in Stereo” başlıklı üçüncü albümleri ve bunların her birinden kulaklarımıza ve dillerimize pelesenk olan The Heat, Busy Earnin, Casio, Keep Moving, Happy Man, Heavy, California gibi milyonlarca dinlenmeye sahip hit parçalarıyla ağızlarımıza bir değil on parmak bal çalmaya hiçbir zaman ara vermeyen ikili, harika prodüksiyonlara sahip muhteşem groove dolu parçalarının canlı performanslarıyla da asla surat astırmıyor. Maalesef çok alışık olduğumuz albüm kaydı dinlerken süper, canlı dinlerken vasat altı olan grupların aksine, canlı performansları için de ayrıca hazırlık yapan ikili kesintisiz dansı garanti ediyor. Kariyerlerinin doruk noktasında olan bu ikiliyi, sahnede yedi kişi olarak Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde cayır cayır izlemek üzere biz duvara çentik atmaya başladık bile. Sizleri de bu geri sayıma ortak olmaya davet ediyor, 10 Mayıs akşamı yerinizi garanti etmeniz için buraya çağırıyoruz.