lost ve watchmen’in yazarı damon lindelof’tan star wars filmi mi geliyor?

lost ve watchmen’in yazarı damon lindelof’tan star wars filmi mi geliyor?


çok çok uzak bir galaksinin yeni yolcusu o mu yoksa?


Disney’in Lucasfilm’i satın aldığı günden beri televizyon ve sinema dünyasında Star Wars evreninde geçen sayısız yapımla karşılaştık. Bu yapımların kimisi çok sevildi, kimisi nefret edildi. Genel gidişata baktığımızda ise Star Wars hayranları birkaçı haricinde son yıllarda gelen yapımlardan pek de memnun değil gibi duruyor. Bu gidişatın farkına varan Disney, önümüzdeki yıllarda yayınlanacak Star Wars yapımları için Patty Jenkins, Rian Johnson ve Taika Waititi gibi isimlerle anlaştı. Bugün gelen bir söylentiye göre Disney’in anlaşmak üzere olduğu bir başka isim daha var ve bize kalırsa bu isim Star Wars evrenine giriş yaparsa gecesini gündüzünü çok çok uzak galakside geçiren hayranlara ilaç gibi gelecek bir yapım veya yapımlar ortaya çıkacaktır.

Lost dizisinin yaratıcısı olmasıyla adını geniş kitlelere duyuran Damon Lindelof, ilerleyen yıllarda The Leftovers ve Watchmen dizileriyle HBO’ya kapak atmış ve televizyonun dahi çocuğu olarak parmakla gösterilen isimlerden birine dönüşmüştü. Yaratıcı zekasını 2009 yapımı Star Trek, Alien prequel’i Prometheus ve World War Z uyarlaması gibi sinema filmlerinin senaryolarına imza atmasıyla birkaç kez daha kanıtlayan Lindelof, şimdi de Star Wars evrenine ışınlanacak gibi görünüyor.

Henüz kesinliği bulunmayan bu haber daha önce Variety ve Collider gibi sinema sayfalarında çalışan The Ankler yazarı Jeff Sneider’dan geliyor. Şimdilik bir dedikodudan ibaret olsa da biz bu habere inceden yükseldik gibi. Zira Star Wars evreni için aranan kanın Lindelof’ta bulunduğunu düşünüyoruz. Bakalım, bekleyip göreceğiz.