luca guadagnino & zendaya iş birliğindeki challangers’a dair ne biliyoruz?

luca guadagnino & zendaya iş birliğindeki challangers’a dair ne biliyoruz?


challangers’a adım adım


Call Me by Your Name ve Suspiria gibi filmlerin yönetmeni Luca Guadagnino, 2018’de ara verdiği uzun metraj işlerine sıkı sıkı bağlanmış bir şekilde çok yakında geri dönüyor. Önümüzde bir adet Timothée Chalamet’li Bones & All ve bir adet akıbeti belirsiz Call Me by Your Name devam filmi var. Bu iki filmin arasına sıkışan proje ise duyurulduğu günden beri merakımızı cezbediyor. Bahsettiğimiz proje Zendaya’lı Challangers’tan başkası değil.

Şubat ayının ikinci haftasında sinema gündemine bomba gibi düşen Challangers’ın çekimleri bizim hiç beklemediğimiz bir hızla başladı bile. 14 Mart’ta Zendaya ile kamera karşısına geçen isimler arasında Steven Spielberg yeniden çevrimi West Side Story’de karşımıza çıkan Mike Faist ile The Crown, Emma. ve The Durrells gibi İngiliz dramalarından tanıdığımız Josh O’Connor bulunuyor.

Call Me by Your Name’deki gibi “homoerotik” bir temaya sahip olacağı konuşulan Challangers’ta profesyonel tenis dünyasında geçen bir aşk üçgeni anlatılacak. Tashi (Zendaya) isimli eski bir tenisçi, kocası Art’ın (Faist) koçu olarak tenis kariyerine antrenör olarak devam eder. Kötü bir gidişata sahip olan Art, teniste altın günlerine geri dönmeye çalışırken rakip olarak karşısına Tashi’nin eski erkek arkadaşı Patrick (O’Connor) çıkacaktır. Bu anlatıyı kaleme alan isim ise senaristlikte ilk uzun metrajına Challangers ile beraber adım atan Justin Kuritzkes olacak.

Filmin prodüksiyonunu daha çok Spider-Man ve Venom serilerinin prodüktörü olarak tanınan Amy Pascal üstleniyor. Bunlara ek olarak Challangers’ın kostüm tasarımlarından sorumlu olacak isim de kulağımıza gelen bilgiler arasında. Ünlü moda evi LOEWE’nin genç direktörü olmasıyla beraber daha önce Guadagnino ile Valentino için hazırlanan The Staggering Girl kısa filminde çalışan Jonathan Anderson, filmdeki kostümlerin tasarımını üstlenecek.

Challangers’ın vizyon tarihiyle ilgili herhangi bir şey söylemek için şimdilik erken. Guadagnino’dan önce bu sene Bones & All’u izleyeceğiz. Challangers ise muhtemelen önümüzdeki sene beyaz perdenin yolunu tutacak.