max cooper yeni albümüyle yine bildiğimiz gibi

max cooper yeni albümüyle yine bildiğimiz gibi


unspoken words


Elektronik müzik sahnesinin son yıllardaki en göz alıcı isimlerinden Max Cooper, iki yıllık kısa bir aradan sonra yeni albümü Unspoken Words ile tekrar konuğumuz oluyor.

Daha önce Ólafur Arnalds, Nils Frahm, Philip Glass ve Michael Nyman gibi çağımızın birçok önemli bestecisiyle çalışma fırsatı bulan Cooper, dijital deneysel seslerle ve çok katmanlı ritimleriyle oluşturduğu melodik prodüksiyonlarının yanı sıra canlı sahnede dinleyici saniyesinde içine çeken görsel/işitsel şovları ve müziği bilimle harmanladığı enstalasyonlarıyla da tanınıyor. Elektronik müziği kendini ifade etme biçimi olarak kullandığını her seferinde vurgulayan Cooper’dan yakın zamanda One Hundred Billion Sparks ve Yearning for the Infinite gibi birbirinden şahane iki albüm dinlemiştik. Unspoken Words de benzer sound’ları içererek bu iki albümün izinden gidiyor. Albümün iki şarkısında Los Angeles’tan Kotomi vokaliyle Cooper’a eşlik etmiş.

Yolu düşenler için Cooper’ın Avrupa turne tarihlerini içeren sayfayı buraya bıraktık. Denk gelirseniz bu görsel/işitsel şovu kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yeni albüm Unspoken Words ise hemen aşağıda.