oscar’da neler oldu?

oscar’da neler oldu?


tokat ve daha fazlası…


Sadece sinema dünyasının değil, popüler kültürün tamamının merakla beklediği 94. Akademi Ödülleri töreni geçtiğimiz gece gerçekleşti, 2022 Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Törene ödüllerden çok daha fazla damga vuran birkaç olay gerçekleşti. Bu olayların en çok konuşulanı ise malumunuz… Tokat. Peki bunun dışında neler oldu? Buyursunlar efendim; tokat ve diğer önemli Oscar anlarını sizler için tek tek sıraladık.

Will Smith, Chris Rock ve “Adamlık”

King Richard ile En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar’ını kazanan Will Smith, heykelciği kabul etmeden birkaç saat önce törene damgasını vurdu. Törende sunuculuk yapan isimlerden Chris Rock’ın Smith’in eşi Jada Pinkett-Smith’in saçlarıyla dalga geçmesinin ardından ünlü oyuncu sahneye atlayıp Rock’a tokat attı. Bu olayın ardından Rock, “altı üstü şakaydı” minvalinde bir açıklama yaparken Smith ise Rock’ın bu sözlerine karşılık “Karımın adını ağzına almayacaksın.” şeklinde bir çıkış yaptı.

Buralarda da maalesef çoğu örneğini daha önce defalarca gördüğümüz “adamlık” kavramını Oscar töreninde görmek herkesi şaşkına çevirdi tabii. Bu çirkin olayı takiben ne oldu diye merak edenler için kısa bir özet geçelim: Smith, Oscar heykelciğini kabul ettiği sırada yaptığı konuşmada Rock’tan ve seyircilerden özür diledi. Chris Rock ise törenin ardından Smith’ten şikayetçi olmayacağını açıkladı. Smith’ten ödülün geri alınacağı da şu an konuşulanlar arasında.

Eski Topraklar Tekrar Bir Arada

Sinema tarihinin tartışmasız en iyi filmlerinden The Godfather’ın bu sene 50. yaşı kutlanıyor. Bu kutlama vesilesiyle usta yönetmen Francis Ford Coppola, Hollywood’un iki eski toprağı Al Pacino ve Robert De Niro ile törende bir araya geldi ve ortaya şöyle güzel bir görüntü çıktı:

Bir diğer buluşma ise Pulp Fiction tarafında gerçekleşti. Quentin Tarantino’nun kült filminde rol alan Uma Thurman, Samuel L. Jackson ve John Travolta üçlüsü sahnede bir araya gelip Pulp Fiction’ı 28. yaşında sinema severlere tekrar hatırlattı. Thurman ve Travolta ikilisinin ikonik dans sahnesini yeniden sergilemesi ise yüzümüzde tebessüm bıraktırdı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Troy Kotsur

Törene damga vuran yapım hiç kuşkusuz CODA oldu. Aday olduğu üç ödülün üçünü de kazanan CODA’nın adaylıklarından biri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisindeydi. Bu ödül ile filmin oyuncu kadrosundan Troy Kotsur ilk Oscar heykelciğini elde etti. Fakat Kotsur’un ödülü kazanmasında şöyle bir detay var; kendisi tarihte Oscar kazanan ilk duyma engelli oyuncu oldu.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ariana DeBose

Diğer bir ilk ise Steven Spielberg imzalı West Side Story ile gerçekleşti. Yedi adaylığı bulunan film sadece En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ödüle ulaştı. Ariana DeBose ise West Side Story’deki performansı ile Oscar kazanan ilk kuir kadın oyuncu oldu.

Billie Eilish ve Finneas’tan No Time To Die Performansı

Müzik dünyasının genç yeteneklerinden Billie Eilish, Grammy’lerle dolu rafına bu sefer de bir adet Oscar heykelciği ekledi. Son James Bond filmi No Time To Die’ın orijinal şarkısına imza atan Eilish, abisi Finneas ile beraber ödülü kapmadan önce şarkıyı Hollywood karşısında canlı olarak sergiledi.