oscar’ın canlıları

oscar’ın canlıları


ödüllü performanslar


Merakla beklediğimiz 94. Akademi Ödülleri töreni geçtiğimiz gece gerçekleşti. CODA’nın En İyi Film ödülünü kazandığı geceye Will Smith’in Chris Rock’ı tokatlaması damga vurmuş olsa da bu başlık altında ne CODA’yı ne Will Smith’i ne de Chris Rock’ı konuşacağız. Konumuz törenin canlı performansları.

James Bond filmlerinin orijinal şarkılarını hazırlayan isimlerin Oscar törenine tek yön bilet alması artık herkesçe beklenen bir şey. Bu sene de beklediğimiz oldu. Geçmiş yıllarda Bond filmlerinin şarkılarını yazan ve Oscar heykelciğini kapan Adele ve Sam Smith’in ardından son Bond filmi No Time To Die’a hazırladıkları aynı isimle şarkıyla Billie Eilish & Finneas ikilisi de En İyi Özgün Şarkı dalında ödülün sahibi oldu. Eilish’e ilk Oscar’ını kazandıran şarkının törende gerçekleşen canlı performansını aşağıdan izleyiniz ve de dinleyiniz efendim.

Smith’in başrol olduğu King Richard filmi 6 dalda adaylıkla törenin favori yapımlarından biriydi. Bu adaylıkların arasında filmin özgün şarkısı Be Alive da yer aldı. Beyoncé ve Dixson ikilisinin sözüne müziğine imza attığı şarkı, Eilish’in No Time To Die’ının gerisinde kalsa da Beyoncé’nin canlı performansı ile törenin konuşulan anları arasına girdi.

En İyi Özgün Şarkı kategorisi için yarışan filmlerden bir diğeri ise animasyon türündeki Encanto’ydu. Disney imzalı Encanto, En İyi Animasyon Filmi dalında ödülün sahibi olsa da En İyi Özgün Şarkı kategorisinde Beyoncé ve diğer adaylar gibi Billie Eilish’in No Time To Die’ına yenik düştü. Lin-Manuel Miranda imzalı Dos Oruguitas isimli şarkı, Sebastián Yatra tarafından törende canlı çalınıp söylendi.

Yine Encanto soundtrack’inde yer alan We Don’t Talk About Bruno adındaki şarkı da törenin canlı performansları arasında yer alarak geceye renk kattı. We Don’t Talk About Bruno’yu Megan Thee Stallion, Luis Fonsi ve Becky G üçlüsü sergiledi.

Bizim gönlümüz Hans Zimmer’dan da bir Dune canlı performansı görmekten yanaydı fakat Zimmer şu sıralar Avrupa’yı turnelediği için törene katılamadı. Törenin gerçekleştiği sırada Amsterdam’da bir otel odasında konaklayan Zimmer’in ikinci defa kazandığı En İyi Film Müziği ödülünü Dune ekibi kabul etti. Yine de Zimmer’in muhteşem ötesi Dune canlı performansını görmek isteyenler için hemen aşağı bir performans videosu bıraktık.

Canlıları gördük, dinledik/izledik. “Peki ödüllerin sıralı tam listesi nerede?” diye soranları hemen buraya alabiliriz.