rehberiniz fırından taze çıktı

rehberiniz fırından taze çıktı


şarkılar tekrar tekrar ezberlensin


Bekledik bekledik sonunda geldi, evet o güzel havalar geldi! Mart’a veda ettiğimiz, ayların en güzellerinden Nisan’ı karşıladığımız bu hafta gelin bakalım yerli sahneye dair neler var şehirde. Listelemesi bizden, seçip beğenip gitmesi sizden!

Flört
Blind
30 Mart Çarşamba

Yirmi yılı aşkın bir süredir yerli rock camiasının yerini gittikçe sağlamlaştıran ekiplerinden Flört, analog kayıttan asla vazgeçmemesi ve tüm üyelerinin singer-songwriter’ın harman olduğu yerden gelmesiyle farkını ortaya koyuyor. Flört’ü eski Babylon atmosferinde dinlemek Mart’a veda etmek için harika bir seçenek olabilir.

Güneş
Zorlu PSM
30 Mart Çarşamba

Türkçe rap’in ismini her yerde duymaya başladığınız genç yıldızlarından, 2021’de “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülüyle sağlam adımlar attığını tescilleyen Güneş, iki bölümden oluşan ve NFT dünyasına da göz kırpan yepyeni albümü Atlantis’in lansmanıyla Studio sahnesinde olacak.

Pinhani
İF Beşiktaş
30 Mart Çarşamba

Kariyerlerinde ikinci baharlarını yaşayan bir diğer unutulmaz alternatif rock ekibi. Müzik dinlemekle ilişkisi olmayan mahalle bakkalınız, alt komşunuz, yaylasında yaşayan halanız bile onlardan haberdar. Aşk acısı hayatına uğramamışların bile gözlerini yaşartacak şarkılarıyla bu kez İF Beşiktaş’talar.

Ağaçkakan
Blind
31 Mart Perşembe

Deneysel hip-hop dünyasının üretken ismi Burkay Yalnız’ın solo projesi. Yeraltı rap’inin umarsız temsilcisi, alışık olmadığınız çarpıcılıkta, oturup satır aralarını tek tek okumak isteyeceğiniz sözleri ve tek başına bile aklınızı başından alacak altyapılarıyla çok uzun zamandır ilk defa sahnede. Üstelik cayır cayır bir ekiple. Kaçıran ağlıyor.

Mabel Matiz
Zorlu PSM
31 Mart Perşembe, 1 Nisan Cuma

Türkiye sınırları içerisinde üretilen müziğin son yıllarda başına gelen en iyi, en orijinal şey. Türkçe pop müziğin sınırlarını yeniden tanımlayan ve popülere yepyeni yorumlar öneren Mabel Matiz, şahsına münhasır figürleriyle ana akım tiranlarının tahtını sarsmaya devam ediyor desek bizce abartmış olmayız. İyi ki varsın Mabel Matiz. Bu performans kaçıranlar ve doyamayanlar için iki gün üst üste Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde.

The Ringo Jets
Babylon Bomonti
1 Nisan Cuma

Rock’n roll’un harman olduğu yerden gelen The Ringo Jets, 10 yılı aşkın bir süredir yerli alternatif sahnenin ocağını harlamaya devam ediyor. Canlı dinleyenlerin kulaktan kulağa değil, bağıra çağıra birbirine önerdiği üçlü, yalnızca iki gitar ve bir davulla Barselona’da Primavera Sound, Oslo’da Øyafestivalen, Budapeşte’de Sziget gibi birçok yurtdışı festivalinde de medarı iftiharımız oldu. Kendilerine bayılıyoruz, sizin de bayılacağınıza eminiz.

Büyük Ev Ablukada
DasDas
1, 2 ve 3 Nisan

Her canlı bir gün “Fırtınayt” konserini tadacaktır. Tadı damağında kalacaktır. Üstelik bu hafta bu fırsatı bir değil, iki değil, tam üç kere yakalama şansı elde edecektir. Grubun kelimelerle değil ancak nabızölçer yardımıyla anlatılabilecek enerjisiyle manzaralı mezara dönmek için bu hafta sonu adresiniz Ataşehir’i gidilesi bir semt haline dönüştüren DasDas.

Melike Şahin
Dorock XL Venue Taksim Fitaş
2 Nisan Cumartesi

Ekibinin ona yakıştırdığı kıyafet olan “Akdeniz arabesk”i göğsünü gere gere giyen, dinleyen herkesin müptelası olduğu ilk albümü Merhem’le geçtiğimiz yılın en iyi yükseliş hikâyesine imza atan Melike Şahin, her biri sold-out olan konserlerinde seyircisiyle iletişimiyle de hepimizin sevgilisi oldu. Dönemin trend’lerini kopyala – yapıştır yapmayan zamansız yorumu, üslubu ve müzikalitesiyle Melike’yle tanışma gününüzü ertelemeyin.

Manga
Zorlu PSM
2 Nisan Cumartesi

İster bir kadın çizin, ister cinsiyet rollerini reddeden bir birey çizin, isterseniz evcil hayvanınızı çizin. Ne olursa olsun bir canlı çizin, onun gibi bırakıp gitmesin. Dream TV yıllarından beri hayatımızda olan, Türkçe rock’ın efsaneleşmiş gruplarından Manga’yı bu kez Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nin muhteşem ses sistemi eşliğinde izleyip “Ah o eski Rock’n Coke’lar” diye dertlenmek için harika bir Cumartesi günü.

Duman
Bostancı Gösteri Merkezi
3 Nisan Pazar

İster bugünün techno’cusu, dünün metalcisi, ister şimdinin R&B meraklısı, eskinin hipster’ı olsun, hepimizin lise yıllarının Metallica ve Radiohead’den sonra en önemli ikinci grubu falandı Duman. Ve şimdi lise yıllarımızın bu grubunu, lise yıllarımızın KASDAV’larıyla geçen, İstanbul’un O2’su Bostancı Gösteri Merkezi’nde izleme şansı tam önümüzde duruyor. Yüksek alkollü biralarınızı ve alın bantlarınızı hazır edin.