richard linklater’ın netflix’te yayınlanacak yeni animasyon filmini kaçırmayın

richard linklater’ın netflix’te yayınlanacak yeni animasyon filmini kaçırmayın


apollo 10 1/2: a space age adventure


Before serisi, School of Rock, Boyhood, Dazed and Confused ve A Scanner Darkly gibi filmlerin usta yönetmeni Richard Linklater, yepyeni bir animasyon filmiyle coming-of-age türüne geri dönüyor.

Netflix’te yayınlanacak Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure isimli film 1969 yılının Houston’ında geçiyor ve insanlık tarihinin en önemli anlarından birinin, Ay’a iniş anının etrafında şekilleniyor. Film hikayeyi hem NASA’da çalışan astronotlar ve görev kontrol merkezinin hem de bu olayı heyecanla takip eden, galaksiler arası hayallere dalan bir çocuğun gözünden aktaracak. Dönemin ABD’sindeki insanların gündelik hayatlarına dair enstantanelere de yer verecek filmin hikayesi bizzat Linklater’ın kendi çocukluğundan esinlenilerek yazılmış.

Filmin animasyon tarafı ise gözümüzü alamadığımız unsurlardan bir diğeri. Hayli başarılı animasyon filmleri A Scanner Darkly ve Waking Life’da live-action görüntülerle animasyonu birleştirerek türe farklı bir soluk getiren Linklater, Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure’da da yine aynı tekniği kullanıyor. Jack Black, Glenn Powell ve Zachary Levi’yı bir araya getiren filmin oyuncu kadrosunda Milo Coy, Lee Eddy, Bill Wise, Natalie L’AmoureauxJosh Wiggins, Sam Chipman, Jessica Brynne Cohen ve Danielle Guilbot gibi isimler de yer alıyor.

Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure, ilk gösterimini önümüzdeki hafta gerçekleşecek SXSW Festivali’nde yapacak. Filmin Netflix’teki yayın tarihi ise 1 Nisan. Fragmana şöyle bir göz atmak isterseniz hemen aşağı buyrun.