squid game’in yıldızı jung hoyeon, alfonso cuarón’un apple tv+ dizisinde rol alacak

squid game’in yıldızı jung hoyeon, alfonso cuarón’un apple tv+ dizisinde rol alacak


disclaimer


Children of Men, Gravity ve Roma gibi filmleriyle hayranlığımızı kazanan Alfonso Cuarón’un Apple TV+’ta yayınlanacak Disclaimer isimli merakla beklediğimiz dizi projesinin oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor.

Başrollerini Cate Blanchett ve Kevin Kline gibi iki büyük ismin paylaştığı diziye son olarak Jane Campion’ın ödül canavarı son uzun metrajı The Power of the Dog ile bu seneki Oscar ödüllerine En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday olan Kodi Smit-McPhee ve genelde komedi işleriyle tanıdığımız Sacha Baron Cohen de katılmıştı. Bugün ise Netflix’in en çok izlenen yapımı unvanını taşıyan Squid Game’in yıldızı Jung Hoyeon’un da dizide yer alacağı açıklandı.

Renée Knight’ın aynı isimli romanından uyarlanan Disclaimer, bir araştırmacı gazetecinin başından geçen gerilimi bol bir hikayeyi anlatıyor. Catherine Ravenscroft isimli mevzubahis gazeteci, kariyerinde başarıdan başarıya koştururken bir gün evinde kendisinin ana karakter olarak yer aldığı ve herkesten gizlediği karanlık sırlarını içeren bir kitap bulur ve ardından karmaşık olaylar örgüsüne doğru sürüklenmeye başlar. Dizide Cate Blanchett gazeteci Catherine Ravenscroft’u canlandırırken Catherine’i dehşete düşüren kitabın yazarına Kevin Kline hayat verecek.

Dizinin teknik tarafı ise bizi yükselten unsurlardan bir diğeri. Merceği ile aklımızı almasının yanı sıra Gravity, Birdman ve The Revenant gibi filmlerle üç Oscar heykelciğini evine götüren usta görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki, Disclaimer’da tekrar Cuarón ile beraber çalışacak. Dizinin yayın tarihi şimdilik bilinmiyor.