the wire yaratıcısı david simon’ın yeni hbo dizisi ile baltimore sokaklarına geri dönüyoruz

the wire yaratıcısı david simon’ın yeni hbo dizisi ile baltimore sokaklarına geri dönüyoruz


we own this city


Çoğu eleştirmenin televizyon dünyasının en başarılı yapımlarının arasında parmakla gösterdiği The Wire, 2002-2008 yılları arasında HBO’da yayınlanan beş sezonuyla izleyicileri ekrana kitlemişti. Dizinin hayranlarını coşturacak bir başka yapım ise 25 Nisan’da yine HBO’da yayınlanmaya başlayacak: We Own This City.

David Simon’ın yaratıcılığını ve yazarlığını üstlendiği dizi, tıpkı The Wire gibi Baltimore’da geçen yeraltı suç dünyasını ve polislerin görevini kötüye kullanımını konu alacak. Dizide bunlarla beraber 2015 yılında polis gözetimi altında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Freddie Gray isimli siyahi bir Baltimorelunun yakın çevresinin Gray için istediği adalet ele alınacak.

Justin Fenton’ın We Own This City: A True Story of Crime, Cops, and Corruption isimli kitabından hikayeleştirilen dizinin başrolünde The Walking Dead, The Wolf of Wall Street ve Baby Driver gibi yapımlardan tanınan Jon Bernthal’ı izleyeceğiz. Bernthal ile beraber dizide yer alacak diğer oyuncular ise şöyle: Wunmi MosakuJamie HectorMcKinley Belcher IIIDarrell Britt-GibsonJosh CharlesDagmara DomińczykRob BrownDon Harvey.  David CorenswetLarry MitchellIan DuffDelaney Williams ve Lucas Van Engen.

25 Nisan’da Baltimore sokaklarına geri dönmek için sabırsızlanıyor ve We Own This City’nin ilk fragmanını aşağı iliştiriyoruz.