true detective’in dördüncü sezonu yolda

true detective’in dördüncü sezonu yolda


true detective: night country


Matthew McConaughey ve Woody Harrelson’lı ilk sezonuyla televizyon dünyasının kültleri arasına giren, fakat devam sezonlarıyla beklentileri pek de karşılayamayan suç antolojisi True Detective’in müstakbel dördüncü sezonundan sıcak gelişmeler var. Dizinin arkasında duracak isimler HBO tarafından açıklandı.

True Detective’in 2014, 2015 ve 2019 yıllarında yayınlanan üç sezonunda yazarlığı ve yaratıcılığı Nic Pizzolatto üstlenmişti. Üçüncü sezonun hemen ardından dizinin yeni sezonuna dair çılgınca fikirleri olduğunu belirten Pizzolatto, işbu çılgın fikirleri HBO’ya beğendirememiş ve projeden ayrılmıştı. Geçtiğimiz gün gelen bir haber ise dizinin dördüncü sezonunun Issa López ve Barry Jenkins ikilisine emanet edildiğini işaret ediyor.

Meksikalı sinemacı López, 2017 yapımı Tigers Are Not Afraid ile Neil Gaiman, Guillermo del Toro ve Stephen King gibi yazar ve yönetmenlerden övgüler toplamış bir isim. Kendisi True Detective: Night Country ismini taşıyacak yeni sezonun senaryosundan ve ilk bölümün yönetmenliğinden sorumlu olacak. Moonlight, If Beale Street Could Talk ve The Underground Railroad gibi yapımların Oscar ödüllü yazar/yönetmeni Barry Jenkins ise sezonda yürütücü yapımcı olarak görev alacak.

Yeni sezonun konusu ve oyuncu kadrosuyla beraber bu iki ismin True Detective markasını ne yöne taşıyacakları bizler için şimdilik büyük merak konusu. İlk sezondaki gibi kültleşecek bir True Detective sezonu izleme şansı bulur muyuz, zaman gösterecek.