ufukta üç yeni game of thrones spin-off dizisi göründü

ufukta üç yeni game of thrones spin-off dizisi göründü


george r.r. martin’in yalancısıyız


İyisiyle kötüsüyle yayınlanan yedi sezonunun ardından 2019’da sekizinci sezonuyla hayal kırıklığı garantili bir final yapan Game of Thrones’tan spin-off dedikoduları gelmeye devam ediyor.

Bu haberin içeriği bir dedikodu sayılmaz aslında çünkü haberin detayları bizzat Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R.R. Martin’den geliyor. Game of Thrones’un hemen ardından HBO’nun beş farklı spin-off projesi için çalışmalara başladığı daha önce duyurulmuştu. Patır patır iptal edilen bu projelerin arasında bir tek önümüzdeki aylarda yayınlanacak House of the Dragon dizisi sağ kaldı.

Martin ise geçtiğimiz gün blog’undan yaptığı bir paylaşımla yeni spin-off’lara dair detaylar verdi. GoT evreninden Corlys Velaryon’un hikayesini anlatacak The Sea Snake isimli proje, HBO’nun sevilen eski dizilerinden Rome’un yaratıcısı Bruno Heller tarafından yazılmaya başlanmış bile. Person of Interest ve The Mist gibi yapımlarla tanınan Amanda Segal ise Nymeria’ya odaklanacak Ten Thousand Ships dizisinin senaryosu için ilk taslakları hazırlamış. Üçüncü spin-off projesi ise Patriot ve Perpetual Grace, LTD dizilerinin yaratıcısı Steve Conrad’den gelecek. Conrad’in çalışmalarına başladığı dizi Martin’in GoT evreninde geçen yan hikayelere yer verdiği The Tales of Dunk & Egg romanından uyarlanacak.

Bu projelerin dışında bir animasyon serisinin de yolda olduğu daha önceden gelen bilgiler arasındaydı. HBO Max’te yayınlanacak The Golden Empire isimli bu animasyon serisi Westeros’tan çok öte bir diyar olan Yi Ti’de geçecek.

Martin, spin-off projelerine dair güncellemeler verdiği blog yazısını “Daha fazlasını açıklayabilsem keşke.” sözleriyle bitiriyor. Bizim de bu projelere karşı merakımız artmadı değil açıkçası. Şimdilik House of the Dragon için beklemeye devam edelim.