vortex’in yeni fragmanıyla gaspar noé yine bildiğimiz gibi

vortex’in yeni fragmanıyla gaspar noé yine bildiğimiz gibi


sen sağa bak ben sola


Irréversible, Enter the Void, Love ve Climax gibi filmleriyle sinema dünyasında deneyselliğin sınırlarını zorlayan Gaspar Noé’nin çizgisini hiç de bozmadığı yeni filmi Vortex’ten bir fragman paylaşıldı.

Yönetmenin Climax’in hemen ardından lüks moda evi Saint Laurent iş birliğinde çektiği 50 dakikalık kısa filmi Lvx Æterna’yı izlediyseniz Vortex de size hiç yabancı gelmeyecektir. Zira Gaspar Noé, bahsi geçen kısa filmde denediği ekranı ikiye (bazen üçe) bölme tekniğini çok sevmiş olacak ki aynı denemeyi Vortex’te bu sefer uzun metraj olarak karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor.

Biri demans hastalığından muzdarip, yaşlı bir çiftin ve sorunlu oğullarının etrafında şekillenen bir dram hikayesini izleyicilerle buluşturacak Vortex’in ikinci büyük sürprizi ise oyuncu kadrosunda gizli. Françoise Lebrun ve Alex Lutz’ın anne ve oğulu canlandıracağı filmin baba rolünde Suspiria, Profondo rosso ve Opera filmleriyle tanıdığımız İtalyan giallo üstadı Dario Argento’yu izleyeceğiz.

Vortex’in uluslararası gösterimi 29 Nisan’da gerçekleşecek. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi ise şimdilik 13 Mayıs olarak görünüyor. Fragman için aşağı alabiliriz.

Şöyle iki adet güzeller güzeli posterlerimiz de var: