yeni muse albümünün dedikodu kazanı kaynıyor

yeni muse albümünün dedikodu kazanı kaynıyor


will of the people?


Ocak ayında metal esintili yeni teklisi Won’t Stand Down ile sağlam bir dönüş yapan Muse’un bir süredir yeni bir albüm hazırlığında olduğundan haberdarız. Şimdilik çok az bilgiye sahip olduğumuz albüm hakkında geçtiğimiz gün çeşitli spekülasyonlara sebep veren bir gelişme yaşandı. Muse’un albüm için bir tanıtım videosu paylaşmasıyla beraber hayranlar tarafından albüme dair birçok iddia ortaya atıldı. Önce bir bahsi geçen tanıtım videosunu izleyelim:

Fark ettiyseniz videonun sonunda karşımıza albüm kapağına benzer, eşit ölçeklere sahip bir görsel çıkıyor. Bu görsel muhtemelen albümün kapağı olacak. Görsele daha dikkatli baktığımızda ise Matt Bellamy, Chris Wolstenholme ve Dominic Howard’ı tasvir eden kafa heykellerinin üzerinde çeşitli yazılara rastlıyoruz. Bu yazılar ise hayranlara göre albümün şarkı listesini oluşturuyor. Yani bu teoriye göre albümdeki şarkıların isimleri şu şekilde olacak:

Liberation

Will of the People

Compliance

Die

Kill or Be Killed

Ghosts

Won’t Stand Down

Euphoria

Videonun sonlarına doğru tansiyonun zirveye yükseldiği kısımda ise “Will of the People” sözleri fonda yankılanmaya başlıyor. Bu da bize albümün adının muhtemelen Will of the People olacağını işaret ediyor. Will of the People, aynı zamanda albümdeki şarkılardan biri de olacak.

Bunların hepsi şimdilik birer teoriden ibaret tabii. Albüm hakkında resmi açıklamalar yakın zamanda bizzat Muse cephesinden gelecektir. Grubun hayranları Muse’un yarın yeni bir tekliyle beraber resmi duyuru yapacağını düşünüyor. Bakalım, bekleyip göreceğiz.