belle and sebastian’ın yeni şarkısıyla nostalji köşesi

belle and sebastian’ın yeni şarkısıyla nostalji köşesi


young and stupid


Indie piyasasının yanakları sıkılası tatlı mı tatlı oluşumu Belle and Sebastian, 6 Mayıs’ta kapımızı çalacağı yeni albümü A Bit of Previous’tan bir tekli daha yolladı.

İskoç gruptan son olarak 2019’da Days of the Bagnold Summer filminin soundtrack’ini dinlemiştik. Son stüdyo albümleri Girl in Peacetime Want to Dance ise 2015’te yayınlanmış. Bu sebeple yedi yıl sonra gelecek bir albüm bizi birazcık heyecanlandırıyor açıkçası.

Unnecessary Drama ve If They’re Shooting At You isimli teklilerin ardından gelen yeni Belle and Sebastian şarkısı Young and Stupid adını taşıyor. Şarkının bir müzik videosu yok fakat müzik videosu kadar etkili bir lirik videosu var. Nostaljik hislere taşıyan Young and Stupid, bizim anladığımız kadarıyla gençliğe ve genç yaşlarda yapılan hatalara, kusurlara ve aptallıklara adanmış bir şarkı. Lirik videosu ise grup üyelerinin ailelerinin fotoğraf albümlerinden alınmış görsellerle doldurularak şarkıyı daha da nostaljik bir hale bürüyor.

A Bit of Previous için 6 Mayıs tarihini beklemeye devam ediyoruz. Young and Stupid ise ballandıra ballandıra anlattığımız lirik videosuyla beraber huzurlarınızda.

A Bit of Previous:

1. Young And Stupid
2. If They’re Shooting At You
3. Talk To Me Talk To You
4. Reclaim The Night
5. Do It For Your Country
6. Prophets On Hold
7. Unnecessary Drama
8. Come On Home
9. A World Without You
10. Deathbed Of My Dreams
11. Sea Of Sorrow
12. Working Boy In New York City