cancel kültürü will smith’e uğramaya devam ediyor

cancel kültürü will smith’e uğramaya devam ediyor


o tokadı atmayacaktın will


O olay senaryo muydu gerçek miydi tartışmaları süredursun, pek de senaryo değilmiş dedirten gelişmeleri duymaya devam ediyoruz. Akademi’nin on yıllığına Will Smith’i kara listesine almasının ardından yeni haber streaming dünyasının şampiyonlar liginden geldi. Bloomberg’ün haberine göre Netflix, Smith’le yoldaki projesi Bright 2’yu iptal etme kararı aldı.

Bir yandan bu haber çok da şaşırtıcı değil, zira ilk filmin senaristi Max Landis de taciz davalarıyla haklı olarak “cancel”lanan isimlerden biri. Yine de ikinci filmi bekleyen birkaç avuç insanın birkaç metreküp gözyaşı dökeceği de su götürmez. Bir yandan filmin aldığı puanlara bakarsak da, dünya için çok da büyük bir kayıp olmadığı da bir gerçek.

Smith ayrıca National Geographic’in Welcome to Earth serisinde de yer alıyordu. Dizinin kalan çekimlerinin üç hafta sonra başlaması planlanıyordu fakat son açıklamaya göre o da sonbahara sarktı. Bu durumun dizinin sessizce fade out olacağı anlamına mı geldiğini, yoksa 2023’te Will Smith gündemi diğer tüm gündemler gibi unutulduktan sonra yayınlanacağı mı demek olduğunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.