claire denis’nin juliette binoche’li yeni filminden bir fragman huzurlarınızda

claire denis’nin juliette binoche’li yeni filminden bir fragman huzurlarınızda


both sides of the blade


Fransız sinemasının iki gözü ve de çiçeği Claire Denis, şu sıralar Altın Palmiye adayı yeni filmi Stars at Noon ile gündemimizde. Fakat Stars at Noon bir kenera, bugün bambaşka bir Denis filminden bahsedeceğiz. Üstelik Juliette Binoche ve Vincent Lindon’lı kadrosuyla sapasağlam bir Denis filmi: Both Sides of the Blade.

Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Denis’ye En İyi Yönetmen kategorisinde Gümüş Ayı heykelciğini kazandıran Both Sides of the Blade, Christine Angot’nun aynı isimli romanından uyarlanmış. Filmin uyarlama senaryosunu Denis ile Angot beraber kaleme almış. Bu iki isim tarafından filme uyarlanan hikaye, Sara, Jean ve François isimlerinde yaşı geçkin üç karakterin etrafında şekillenen bir aşk üçgenini anlatıyor. Paris’te radyo sunuculuğu yapan Sara, seneler önce Jean uğruna François’yı terk etmiştir. Sara ve François ikilisinin bir sabah sokakta tesadüfen karşılaşması kapanan eski defterleri tekrar açacak ve bir kez daha ortaya çıkan bu aşk üçgeni durumu herkes için işleri çığırından çıkaracaktır.

Filmde Binoche ve Lindon’a ek olarak Grégoire Colin, Hana Magimel ve Mati Diop gibi isimler de rol alıyor. Müzikler ise daha önce de Denis filmlerinde çalışan Nothinghamlı Tindersticks’e emanet edilmiş. Hatta filmin isminin Tindersticks’in hazırladığı soundtrack albümünden aldığı konuşuluyor. Zira Both Sides of the Blade’in önceki İngilizce adı Fire’dı. Bu ismi beğenmeyen Claire Denis, film ABD’de vizyona girmeden önce ismini değiştirmek istemiş.

Both Sides of the Blade’in ABD vizyon tarihi 8 Temmuz olarak görünüyor. Ülkemizde ne zaman vizyona girer, orasını bilemiyoruz. Fragman için aşağı alabiliriz.