coen kardeşler’den ethan, yeni bir film üzerinde çalışıyor

coen kardeşler’den ethan, yeni bir film üzerinde çalışıyor


coenler yine ayrı gayrı


Aralarında ne oldu ne bitti bilemiyoruz ama Fargo, The Big Lebowski, No Country for Old Men ve A Serious Man gibi kara komik şaheserlerin arkasındaki iki isim olan Coen Kardeşler, 2018 yapımı son filmleri The Ballad of Buster Scruggs’tan beri ayrı gayrı çalışıyor. Ethan Coen artık sinema dünyasından elini eteğini çektiğini ve tiyatro dünyasına yoğunlaşacağını duyurmuştu. Joel Coen ise William Shakespeare eseri Macbeth’i beyaz perdeye The Tragedy of Macbeth adı ile uyarlayarak sinemaya modern bir başyapıt kazandırdı. Bu başyapıtı izledikten sonra mı gaza geldi bilemiyoruz ama Ethan, geçtiğimiz gün gelen bir habere göre geri vites yapmış durumda.

Deadline’ın paylaştığı habere göre Ethan Coen şu sıralar yeni bir film projesi üzerinde çalışıyormuş. Focus Features ve Working Title yapımcılığında hayata geçirilecek bu projenin adı şimdilik bilinmiyor. Öte yandan projede Coen’e destek çıkacak isim yine ailesinden biri olacak. Filmin yönetmen koltuğunda Coen tek başına otururken senaryosunu ise eşi Tricia Cooke ile beraber kaleme alacak.

Coen Kardeşler’in bu ayrı gayrılık durumu daha ne kadar sürer bilemeyiz tabii ama kendilerinden gelecek her iş kabulümüzdür.