david lynch, cannes dedikodularını yalanladı

david lynch, cannes dedikodularını yalanladı


yine mi ters köşe dedem?


Geçtiğimiz gün şuradaki haberimizde sinema gündemine bomba gibi düşen bir dedikodudan bahsetmiştik. İşbu dedikoduya göre Cannes Film Festivali’nin bu seneki programında usta yönetmen David Lynch’in seneler sonra kamera arkasına geçtiği yeni projesi de yer alacaktı. Fakat bugün Lynch’ten gelen yeni açıklamalarla hayallerimiz suya düştü. Ufukta yeni bir Lynch filmi görünmüyor.

Şu sıralar 2006 yapımı son uzun metrajı Inland Empire’ın 4K restorasyonunun tanıtımıyla meşgul olan Lynch, Entertainment Weekly’e verdiği bir röportajda bahsi geçen gizli proje hakkında çeşitli sorularla karşılaştı. Lynch’in cevabı ise basit: “Yakın zamanda yayınlanacak yeni bir filmim yok. Bunlar tamamen söylentiden ibaret. Öyle bir şey olmayacak. Herhangi bir projem yok, Cannes’da gösterecek bir şeyim yok.”

Fakat Lynch’in bahsettiğine göre, kendi projesi olmasa da Cannes’da gösterilecek gizli bir proje varmış ancak bu projenin kime ait olduğunu o da bilmiyormuş: “Yeni bir şeyler var ama benim değil. Kimin olduğunu bilmiyorum. Cannes’da gösterilecek yeni bir proje var fakat kimin olduğunu söylemiyorlar. İnsanlar da bu projenin bana ait bir film olduğunu düşündü ama benim değil.”

Peki Lynch, yalan atıyor olabilir mi? Belki gerçekten gizli bir proje vardır fakat kokusu çıksın istemiyordur? Sanmıyoruz, kaç yaşında adam sonuçta. Ortada Spider-Man: No Way Home gibi bir durum da yok. Bu “gizli proje” kiminmiş, Cannes Film Festivali’nin yarın açıklanacak programında öğreneceğiz.