david lynch’in sır gibi sakladığı yeni projesi, ilk gösterimini cannes’da mı yapacak?

david lynch’in sır gibi sakladığı yeni projesi, ilk gösterimini cannes’da mı yapacak?


laura dern de işin içinde


YouTube hesabında paylaştığı durum güncellemesi videoları ve Netflix’te yayınlanan What Did Jack Do? da dahil çeşitli kısa filmlerini saymazsak usta yönetmen David Lynch’ten uzun bir süredir hiçbir şey izleyemedik. Son televizyon işi efsane dizi Twin Peaks’in üçüncü sezonu 2017’de yayınlandı. Son uzun metraj sinema filmi Inland Empire ise vizyona gireli 16 yıl oldu. Fakat bu zincir çok yakın zamanda kırılacak gibi. Zira geçtiğimiz gün gelen çeşitli dedikodular David Lynch’ten gizli bir projenin çok yakında boy göstereceği yönünde.

75. Cannes Film Festivali, 17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin programında yer alacak yapımlar ise önümüzdeki Perşembe günü duyurulacak. Bu vesileyle sinema odaklı birçok basın kuruluşu ellerindeki kaynaklardan aldıkları bilgileri kullanarak festival programına dair tahminlerini yürütmeye başladı. Variety’nin tahmini ise gündeme bomba gibi düştü resmen. Buradan erişebileceğiniz yazıya göre festival programında gizemli bir David Lynch projesi de yer alacakmış. Fakat bu projenin detayları şimdilik bilinmiyor. Gelen dedikodulara göre daha önce Twin Peaks ve Inland Empire’da rol alan Laura Dern, bu gizemli projede küçük veya yardımcı bir rolle yer alıyormuş.

Diğer bir ihtimal ise gösterimi yapılacağı konuşulan bu gizemli projenin Lynch’in Netflix için hazırladığı Wisteria (Unrecorded Night adıyla da anılıyor) dizisinin pilot bölümü olacağı yönünde. Dizide Laura Dern ile beraber Lynch filmlerinin bir başka gediklisi Naomi Watts’ın rol alacağı daha evvelden gelen bilgiler arasında. Fakat Wisteria’nın gösteriminin yapılması şimdilik düşük bir ihtimal olarak görülüyor çünkü bilindiği üzere Cannes Film Festivali, Netflix’in Fransa sinemalarında gösterimi yapılmayan hiçbir yapımını festival programına dahil etmiyor.

Bu gizemli projenin ne olduğunu kestirmek şimdilik çok zor fakat anladığımız kadarıyla yeni bir David Lynch işine çok yakınız. Perşembe günü Cannes Film Festivali programı açıklanınca kokusu çıkar diye düşünüyoruz.