dune: part two’nun yeni yıldızlarıyla tanışın: florence pugh & austin butler

dune: part two’nun yeni yıldızlarıyla tanışın: florence pugh & austin butler


princess irulan & feyd-rautha


Akademi Ödülleri’nde aday olduğu 10 kategorinin 6’sında Oscar heykelciğini kapan Dune’un devam filmi Dune: Part Two’nun oyuncu kadrosundan sıcak haberler geldi. Halihazırda Timothée Chalamet ve Zendaya gibi iki genç yıldızın yer aldığı kadroya Florence Pugh ve Austin Butler gibi iki genç yıldız daha katıldı.

Geçtiğimiz aylarda Pugh’un kadroya katılacağına dair dedikodular gelmişti. Kendisi Dune serisi için önemli bir yere sahip olan karakterlerden Prenses Irulan’ı canlandıracak. Bu karakter için Elle Fanning, Anya Taylor-Joy, Maya Hawke ve Saoirse Ronan gibi isimler de düşünülse de rolü üstlenecek kişinin Florence Pugh olacağı bugün gelen bir haberle kesinleşti. Sevindik açıkçası.

Serinin bir diğer önemli karakterlerinden Feyd-Rautha Harkonnen’ı canlandırması için Barry Keoghan, Robert Pattinson, Harry Styles ve Tom Holland gibi yıldızlar gündeme gelmişti. Rolü kapan isim ise Austin Butler oldu. Butler’ı daha önce Once Upon a Time in… Hollywood, The Shannara Chronicles ve The Dead Don’t Die gibi yapımlarda izledik. Kendisi yakın zamanda Baz Luhrmann’ın Elvis biyografik filminde Elvis Presley olarak da karşımıza çıkacak. Feyd-Rautha rolünün altından da hakkıyla kalkacağını düşünüyoruz.

Dune: Part Two’nun çekimleri önümüzdeki sonbahar aylarında başlayacak. Filmin şimdilik duyurulan vizyon tarihi ise 20 Ekim 2023 olarak görünüyor. Beklemedeyiz.