dune’un spin-off dizisi büyük oynuyor

dune’un spin-off dizisi büyük oynuyor


ilk iki bölümün yönetmeni belli


Sinema dünyasının yakın dönem gişe rekortmeni yapımlarından Dune ile aynı evrende geçecek bir spin-off dizisinin film daha vizyona girmeden önce duyurusu gelmişti. Dune’un yakaladığı başarı ve Dune: Part Two için çalışmaların hızlandırılması bir kenera, Dune: The Sisterhood isimli spin-off dizisi için de işler büyümeye başladı gibi. Dizinin ilk iki bölümünün yönetmeni açıklandı.

Dune: The Sisterhood’un ilk iki bölümünün yönetmenliğini bizzat Denis Villeneuve’un üstleneceği daha evvelden kulağımıza gelen dedikodular arasındaydı. Fakat Villeneuve şu sıralar tamamen Dune: Part Two’ya odaklanmış halde olduğundan dolayı dizi için yeni bir yönetmen arayışına gidilmişti. Bu yönetmenin HBO’nun fazlasıyla beğenilen mini serilerinden Chernobyl’in yönetmeni Johan Renck’in olacağı duyuruldu. Breaking Bad, Bloodline, The Walking Dead ve Vikings gibi dizilerde de yönetmenlik yapan Renck, David Bowie’nin son iki müzik videosu olan Lazarus ve Blackstar’ın yönetmen koltuğunda oturmasıyla da biliniyor. Kendisi ayrıca şu sıralar HBO’nun The Last of Us uyarlamasında da görev alıyor.

Dune: The Sisterhood spin-off’u Dune serisinde gelişen olayların 10.000 yıl öncesinde geçecek ve Dune evreninde hayli önemli bir yere sahip olan Bene Gesserit tarikatının orijin hikayesini aktaracak. Empire, The Originals ve Medium gibi dizilerde çalışan Diane Ademu-John ile The Bourne Ultimatum ve Contagion gibi filmlerin yazarı Scott Z. Burns, dizide showrunner olarak görev alacaklar.

Dune: Part Two’nun çekimleri önümüzdeki Temmuz ayında başlayacak. Filmin vizyon tarihi 20 Ekim 2023 olarak görülüyor. HBO Max’te izleyicilerle buluşacak Dune: The Sisterhood’un yayın hayatına ne zaman başlayacağı ise şimdilik belirsiz.