hbo max’ten de bir neil gaiman uyarlaması geliyor

hbo max’ten de bir neil gaiman uyarlaması geliyor


dead boy detectives


American Gods ve Good Omens gibi dizilerle televizyon dünyasında adını daha da geniş kitlelere duyuran Neil Gaiman’dan sırada Netflix yapımı The Sandman var. Ringin diğer köşesinde duran HBO Max ise bugün gelen bir duyuru ile bir başka Gaiman uyarlaması için kolları sıvadığını duyurdu.

Dead Boy Detectives isimli mevzubahis dizi projesi, Gaiman’ın The Sandman çizgi roman serisinde boy gösteren iki karakteri konu alacak. Adından da anlaşılacağı üzere merkezinde iki ölü çocuğun yer alacağı seride öldükten sonra öbür dünyaya göçmeyi reddedip yeryüzündeki doğa üstü vakaları çözmek için dedektifliğe bürünen Charles Rowland ve Edwin Paine isimli iki gencin hikayelerini izleyeceğiz.

Charles Rowland ve Edwin Paine isimleri, bir başka HBO Max serisi Doom Patrol’ü izleyenler için yabancı gelmemiş olabilir. Zira iki karakter de seride daha önce boy göstermişti. Zaten Dead Boy Detectives de Doom Patrol spin-off’u olarak hayata geçiriliyor. Fakat bu Rowland ve Paine’i seride ikiliye Doom Patrol’da hayat veren Sebastian Croft ve Ty Tennant yerine George Rexstrew ve Jayden Revri canlandıracak. Kassius Nelson, Briana Cuoco, Ruth Connell, Yuyu Kitamura ve Jenn Lyon gibi isimler de dizinin oyuncu kadrosunda yer alacak.

Doom Patrol’ün yaratıcısı Jeremy Carver, Dead Boy Detectives’te idari yapımcı olarak görev alırken dizinin senaristliğini ve yürütücülüğünü Steve Yockey üstleniyor. Pilot bölümün yönetmenliği ise Lee Toland Krieger’a emanet edilmiş. Dizinin yapım aşamasının ne zaman başlayacağı şimdilik belirsiz.