hbo’dan la lakers dizisi winning time’a ikinci sezon onayı gecikmedi

hbo’dan la lakers dizisi winning time’a ikinci sezon onayı gecikmedi


e bi zahmet


Winning Time’ın halihazırda devam eden ilk sezonu bize kalırsa senenin şimdiye kadarki en iyi işlerinden biri. Fakat nedense diziyi kimse konuşmuyor. Rating’leri ne durumdadır bilemiyoruz ama hak ettiği popülariteye ulaşamadığından dolayı HBO’dan dizinin fişini çekmesi beklentilerimiz arasındaydı. Daha önce yapmadığı şey değil (bkz: Vinyl). Neyse ki öyle olmadı, HBO’dan Winning Time’a bir sezon daha onay geldi.

Bilmeyenler için biraz Winning Time’dan bahsedelim. Winning Time deyip geçiyoruz ama dizinin tam adı Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty aslında. Adından da anlaşılacağı üzere basketbol dünyasının büyük hanelerinden Los Angeles Lakers’ın yükselişini anlatıyor. 80’ler döneminde takımın efsane başkanı Jerry Buss’ın LA Lakers’ı satın almasının ardından hem takımda hem de NBA’de yaptığı köklü değişimler ara sıra dördüncü duvarı yıkan, çoğu zaman nüktedan bir dille anlatılıyor. Takımdaki oyuncuların ve yönetim kadrosunun kariyerleri ve özel hayatları da dizide dramatize edilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Dizinin oyuncu kadrosu ise ağzımızın suyunu akıtan unsurlardan bir diğeri. NBA tarihinin önemli parçalarından biri olan Jerry Buss’ı John C. Reilly, dönemin başarıdan başarıya koşturan Lakers koçu Pat Riley’i Adrien Brody, Riley’nin asistan koçu Paul Westhead’i Jason Segel, takımın o dönemdeki oyun kurucusu Norm Nixon’ı ise bizzat oğlu DeVaughn Nixon canlandırıyor. Bu taş gibi kadroda Magic Johnson ve Kareem Abdul-Jabbar rollerinde Quincy Isaiah ve Solomon Hughes’ı izliyoruz. Geçen sene komedi/müzikal tarafında en sağlam işlerden biri olan Inside’a imza atan Bo Burnham da bir bölümde Celtics takımından Larry Bird’ü canlandıracak. Bu isimlere ek olarak dizinin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler şu şekilde: Michael Chiklis, Sean Patrick Small, Sally Field, Hadley Robinson, Spencer Garrett, Delante Desouza, Olli Haaskivi ve Kirk Bovill.

Jeff Pearlman’ın Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s eserinden uyarlanan Winning Time’ın başında The Big Short, Vice ve Succession gibi yapımlarla harikalar yaratan Adam McKay duruyor. Dizinin 10 bölümlük ilk sezonunun beş bölümü yayınlandı bile. Kalan beş bölümü merakla bekliyor, henüz izlemeyenler için hemen aşağı bir adet fragman bırakıyoruz.